Raziskava, ki so jo pred kratkim opravili na neki britanski spletni strani, je pokazala, da bi se kar 8 od 10 britank raje odločilo za lepotno operacijo kot da bi samo enkrat na teden telovadile in izboljšale svoje prehranjevalne navade.

Ženske v VB, kjer je tako kot v ZDA čedalje več ekstremno debelih ljudi, vidijo lepotne operacije kot hitro rešitev in takojšnje rezultate. Ko so jih vprašali, kako bi rade izgubile odvečno telesno maščobo, so najpogosteje odgovorile, da z liposukcijo (34 %). Sledila je operacija zmanjšanje želodca (26 %), 8 % pa bi se jih odločilo za abdominoplastiko. Le 14 % jih je odgovorilo, da bi bolj pazile na prehrano, 2 % bi jih telovadilo in le 6 % bi kombiniralo gibanje in zdravo prehrano v ustreznih količinah.

Raziskava je razkrila tudi, da jih kar 26 % nikoli ne telovadi in da bi šle raje pod nož kot da bi se samo enkrat na teden gibale.

Lastnica spletne strani, kjer so naredili razsikavo, je dejala: “Debelost je velik problem v Veliki Britaniji. Ljudje bi morali kaj narediti za svoje zdravje in postati vitkejši in bolj fit. Operacija je res hitra rešitev in da super rezultate, vendar ni dolgoročna rešitev in ne reši zdravstevnih in psiholoških težav.”

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj