Trening predstavlja deset do enajst zelo z zvokom polnih in ritmičnih pesmi, katerim sledi natančno opisana sestava treninga:

  1. Ogrevanje zgornjega dela telesa, kombinacije z rokami (jab, cross, hook, upercut, descending, ascending elbow) in ogrevanje spodnjega dela telesa (krožna kolena, kolena naprej, kick naprej, kick vstran, roundhouse, kick nazaj) povzročita, da se ogrejejo izpostavljene mišice, da se pospeši srčni utrip in da se začuti ščemenje skorajšnjega poka eksplozivnosti energije.
  2. V drugem delu gre za Combat 1, ki je ubistvu podaljšek ogrevanaja in uvod v trening moči, baziran na gibanju in udarcih hkrati, pozornost je usmerjena na prenos teže iz ene noge na drugo. Lahko so dodane kombinacije kickov in kolen, v kombinacijah z gibanjem, kar še dodatno dvigne srčni utrip.
  3. Tretji del je preizkus moči in hitrosti v zgornjem delu telesa. Traja približno šest minut, počitka med kombinacijami ni. Pulz se dvigne na zelo visoko raven s kombinacijami udarcev. Ko se treningu poopolnoma predamo, nastopi raven adrenalina in vznesenosti, kar je super poživitev brez kakršnihkoli stranskih pripomočkov v obliki energijskih napitkov ali kofeina! Dodatna prednost je izguba maščob, ki se v tem delu že aktivira.
  4. Četrti del je Combat 2, ki je trening za noge. Kombinacije jump kickov, stranskih kickov, round housev, stranskih kickov v zraku in prednjih kickov v zraku. Tu se zelo močno aktivirajo vse trebušne mišice, spodnje, srednje in stranske, zraven moči je prisoten malo višji srčni utrip.
  5. Peti del ima dodaten trening za moč v zgornjem delu telesa. Ponavadi se v telovadnici pri tem delu deremo od pekočine in žgečkanja v mišicah ramen in rok, pa tudi od vznesenosti nad kombinacijo glasbe, vzdušja in treninga.
  6. Šesti del je Combat 3, ki spet predstavlja trening moči v nogah. Sestavljajo ga koraki iz brazilskih bojnih plesov (Capoiera), izpadnih korakov, počepov in kombinacij gibanj. Celotni trening je maksimalno tekoč, aktiven in zahteven za noge. Seveda si lahko kadarkoli prilagajamo težavnostno stopnjo. Pri treningu velja motivacijski princip: “Zakaj ne bi še več, če lahko!”
  7. Sedmi del je vedno v kombinacijah tajskega boksa, ki praktično nimajo prekinitve! V zelo hitrem zaporedju si sledijo poskoki, udarci in gibanje. To je najvišji nivo moči in srčnega utripa, ki ga v celotnem treningu doživimo. Utrip teče v intervalih moči in miselne pozornosti najvišje stopnje.
  8. Osmi del, trening moči in kondicije – dvig pulza na visoko raven s kombinacijami udarcev rok, doseči končno fizično izčrpanost. Zadnji trening moči nas izziva in poziva k vzdržljivosti našega telesa.

body_combat_3 

Nazadnje sledijo še vaje na tleh. Glavna pozornost so trebušne mišice. Vaje so namenje za krepitev trebušnih in rok, biceps, triceps.

Za končno fazo v treningu je potrebno zbrati vse misli, se osredotočiti nase in prizemljiti vso eksplozivnost nazaj. V počasnih tai chi ritmih in kombinacijah kat raztegnemo vse večje mišične skupine, za naš um pa najdemo sprostitveno točko.

Tako, upam, da vas je opis vadbe prepričal in ste pripravljeni, da doživite Body Combat trening! To je najboljši trening za ravnovesje med umom in telesom, za sinergijo duše in mišic. Poznate moto: Just do it!  Se vidimo v telovadnici.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj