Že mnoga leta nisem zadovoljna s svojim telesom. Preizkusila sem mnoge ponujene rešitve, med katerimi večina zame ni imela minimalnega pozitivnega učinka.

Kljub temu volje nisem izgubila. Trikrat na teden sem bila na telovadbi, na aerobiki in pilatesu, ob koncu tedna pa sem hodila na hitre naporne sprehode, doma pa mučila orbitrek in po videokaseti trenirala pilates.

V mesecu januarju sem v reviji Lepa in Zdrava opazila zanimivo objavo, kako uresničiti svoje sanje v akciji Lepe in Zdrave in studia Aktivita. Brez odlašanja sem se prijavila za sodelovanje.

Nemalo sem bila presenečena in sem zavriskala od veselja, ko me je glavna organizatorka in koordinatorka akcije gospa Tina Pustovrh po telefonu obvestila, da sem ena od šestih SREČNIC, ki nismo padle skozi sito.

Po opravljenih formalnostih, se je 06.03.2007 začelo zares. Disciplinirano sem se spoprijela s posebej za mene prirejenim programom, ki ga izvajajo vaditeljice Milena, Marjana in Katja.

Po dveh mesecih in pol z zadovoljstvom ugotavljam, da moj stas že dobiva želeno podobo in se rada s spomini vračam na doslej prehojeno pot v družbi prisrčnih vaditeljic in prijetnih kolegic Brede, Tine in Saše.

Akcija lepa in zdrava - Studio Aktivita Hypoxy terapija­

Že pri prvem vstopu v studio Aktivita me je presenetilo prijetno vzdušje prežeto s pozitivno energijo. Čeprav so bili treningi za mene kar naporni moram priznati, da je bil občutek po njih enkraten. Dvakrat sem sicer pri teku na tekaški stezi oziroma po njem imela težave, kar ni nič čudnega, saj nikoli dotlej nisem tekla, razen nekaj metrov na avtobus. Ugotovila sem, da ne znam pravilno dihati, na kar me je opozorila tudi Milena ter mi pokazala, kako naj diham. Po nekaj treningih se je stanje precej izboljšalo in sem sedaj ponosna kot da bi bila že vrhunska tekačica – maratonka.

Prvega napovedanega zunanjega teka sem se ustrašila. Res je bil zame precej utrudljiv, ker je velika razlika med tekom na tekaški stezi ali v naravi. Po nekaj tekih je utrujenost upadla, ker sem se začela ravnati po odzivu telesa in se ne peham za boljšimi sotekačicami. Raztezne vaje in vaje za moč, ki jih delamo v pavzah med tekom in po teku, so mi zelo všeč.
11.05.2007 smo šle udeleženke akcije na Šmarno goro. Strmina mi je nagajala, a sem jo z manjšim zaostankom za kolegicami le premagala. Pri povratku je šlo odlično, saj sem nekaterim kolegicam jaz kazala hrbet.

44 KOMENTARJI

  1. Lepo da vam je uspelo, verjemite mi, da vem kaj je spopadanje s kilami, vendar kako boste naprej? Kaj bo čez npr. 1 leto, upam, da se boste oglasili in pisali o tem, ravno tako navdušeno, kot sedaj pišete.
    Ali si to lahko vsak privošči (finančno mislim, pa zdravstveno tudi)?
    Lahko vam priznam, da super izgledate in da vam želim veliko volje tudi v bodoče. Vi si pa oglejte naše punce na PL, ki so ravno tako uspešne, čeprav niso v tem programu….samo volja.

  2. Čestitke za uspeh!
    Kar sem pa prebrala v članku je tema ki jo že ptički čivkajo- za uspešno hujšanje je pomembna zdrava prehrana in veliko gibanja, pa porabit več kot pojest. In uspeh je tu…

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj