… skorajda dveh milijardah uporabnikov mobilnih telefonov po svetu bi bilo utopično pričakovati, da bo njihova uporaba kaj kmalu postala preteklost.

Raziskave so doslej že pokazale nedvomno škodljive vplive uporabe mobilnikov in po mnenju strokovnjakov naj bi bila ena izmed naslednjih epidemij vrsta posledic uporabe mobilnih telefonov. Doslej naj bi intenzivna uporaba mobilnikov povzročala povišan krvni tlak, glavobole, (zgodnejši) pojav Alzheimerjeve bolezni in raka. Več o škodljivih vplivih mobilnih telefonov si lahko preberete v povezanih prispevkih spodaj, v tem prispevku pa smo vam pripravili 9 novih nasvetov, kako zmanjšati škodljive vplive uporabe GSM telefonov oz. kako jih uporabljati čim bolj varno in s čim manj škodljivimi posledicami na zdravje.

Ukrepi za varnejšo uporabo mobilnih telefonov

 1. Omejite svoj čas govorjenja po telefonu. Opravite le najbolj nujne klice, ki naj bodo čim krajši. Raziskave so pokazale, da že 2-minutna uporaba mobilnih telefonov spremeni naravno elektro delovanje možganov za eno uro.
   
 2. Kadar le morete, uporabljajte SMS sporočila. Ja, res so bolj zamudna in nerodna, pogosto se zatipkavamo, vendar če in kadar je le možno, naj bodo izbira namesto klicev.
   
 3. Zamenjajte telefon, ki ga imate, za takega, ki oddaja manj sevanja. Kadarkoli opravite ali prejmete klic, telefonski signal potuje preko elektromagnetnih valov in znanstveniki še ne vedo do potankosti, kako in v kolikšni meri to vpliva na naše zdravje. Seznam varnejši telefomov: http://www.ewg.org/cellphoneradiation/Get-a-Safer-Phone
   
 4. Uporabljajte slušalke z mikrofonom, telefon pa naj bo čim bolj oddaljen od telesa, sploh od srca in ostalih pomembnih organov. Poleg tega, da je to varnejše za naše zdravje, je tudi bolj praktično kot tiščanje telefona h glavi, saj lahko vmes počnemo še karkoli drugega – roke namreč ostanejo proste. Poleg tega naj bi bila večina elektromagnetnega valovanja absorbirana v slušno skorjo možganov, ki obvladuje sluh, obdelavo zvokov, ustvarjanje dolgoročnega spomina in govor.
   
 5. Ko uporabljate GSM, ga ne imejte ob telesu, sploh ne ob pasu ali ob srcu. Kot že omenjeno, oddaja elektromagnetno valovanje, ki ga absorbirajo mehka tkiva v telesu in ena izmed raziskav je pokazala, da so imeli moški, ki so telefone nosili ob pasu, kar za tretjino manj spermijev, ti pa so bili tudi slabše kakovosti.
   
 6. Počakajte, da telefon vzpostavi stik, ko kličete. Če še ne uporabljate slušalk, ko začnete klicati, počakajte, da se vzpostavi povezava.
   
 7. Ko ima telefon le še črtico ali dve signala, počakajte za uporabo – če je signal slab, telefon namreč potrebuje več moči (torej elektromagnetnega valovanja), da deluje in vzpostavi povezavo.
   
 8. Zaščitite se pred elektromagnetnimi polji in si kupite napravo za zaščito pred Em valovanjem. S tem okrepite svoje bioenergetsko polje in imunski sistem za zaščito pred škodljivim delovanjem EM sevanja.
   
 9. Kot vedno in v vsakem primeru poskrbite za zdrav življenjski slog, ki vključuje kakovostno, organsko pridelano zdravo prehrano, ki temelji na zelenjavi; dovolj spanja; čim manj stresa; kakovosten spanec; in dovajajte svojemu telesu antioksidante v obliki kakovostnih naravnih prehranskih dopolnil.

Predvsem pa si zapomnite besede strokovnjaka, ki se ukvarja s preučevanjem EM valovanja, Leifa Salforda z univerze Lund na Švedskem: "Prostovoljno izpostavljanje možganov mikrovalovom GSM telefonov je eden največjih človeških bioloških eksperimentov vseh časov."

Ali se zavedate nevarnosti GSM telefonov in ali pazite na to, kako in kako pogosto jih uporabljate?

Foto: nucellcanada.ca

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj