…ali obuli najljubše superge in se pognali po okoliških stezicah. Mnogo je teh, ki svojo formo najraje vzdržujejo v fitnesu ali na skupinskih vadbah. Vsem je skupno to, da se zavedajo, kako dobre vplive ima rekreacija na nas, zato ukvarjanja s športom ne jemljejo kot obveznost, temveč kot sprostitev.

Drugim šport ni najljubše opravilo in se ga na daleč izogibajo. Predstavljamo obliko rekreacije, ki je mnogi ne marajo, v resnici pa je najbolj preprosta.

Težko je začeti, ampak ko enkrat začneš, ne moreš nehati. Pa še dobra novica: začneš lahko že danes!

1. Tek je zastonj

Zagotovo imate doma vse, kar potrebujete. Superge ter trenirko. Ni stroška prijavnine, vadnine, vstopnice ali drage opreme. Na začetku zagotovo ne potrebujete profesionalnih stvari. V koliko pa se s tekom začnete resneje ukvarjati, pa je dobro, da premislite o nakupu novih, za vas primernih superg. Ko vas bo tek zasvojil, bo edini strošek štartnina, ki jo plačate na tekih, če se jih boste udeležili. Pa še to bo vredno vsakega centa.
 

PREBERITE TUDI: Za tekače začetnike so navadni tekaški copati povsem ustrezni

2. Svež zrak

Kaj je lepšega, da lahko zadihate svež zrak, ste v stiku z naravo in sami s seboj? Ni motečih dejavnikov, zatohlega zraka ali ponavljajoče se lokacije. Toliko je stezic, ki vas vabijo, da jih pretečete in prav vsakič greste lahko drugam. Prav tako si boste zagotovili zadostno količino vitamina D, ker vas bodo nežno božali sončni žarki.
 

3. Lahko ga opraviš kadarkoli

Tečeš lahko kadarkoli. Ni ure, omejitev, ali urnika. Greš, ko si želiš. Ali pa tudi, ko si ne želiš, kar je tudi dobra vadba samodiscipline. Najboljše: tečeš lahko tudi na dopustu.
 

4. Tek je izziv

Življenje je prekratko, da bi ga preživeli le v conah udobja. Ne maraš teka? Vzemi si ga za izziv in ga vzljubi. Naj ti prišepnemo, da tudi izkušeni tekači pravijo, da so prvi kilometri vsakič najtežji, potem pa vedno slajši. Preizkusi se!
 

5. Izboljša razpoloženje

Kot vsaka vadba, tudi tek izboljša razpoloženje. Poveča se namreč izločanje hormonov sreče in po teku se boš nedvomno počutila bolje, tako psihično, kot fizično.

PREBERITE TUDI: Tek za začetnike – 1. del

Priporočamo lahke začetke. Na začetku tek menjujte s hojo in zraven delajte še ostale krepilne vadbe. Nato napore postopoma zvišujte, da ne pride do poškodb. Ne pretiravajte, tecite tako, da vam bo to še v užitek.

 

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj