Visok pas je tisti, ki sega višje od popka, pri nekaterih modelih celo do prsi. Kljub temu, da je visok pas eden izmed izginjajočih trendov, vam ga predstavljamo, saj se v trgovinah še vedno pojavlja.
 

Za katere tipe postav je primeren?

Žal je visok pas eden tistih trendov, ki so bolj primerni za vitke in skladne postave. Visok pas namreč ne skriva odvečnih kilogramov ali maščobnih oblog, temveč jih celo poudarja. Tako je primeren le za tiste z res vitko postavo, ozkimi boki ter daljšim trupom. Visok pas namreč optično skrajša trup in zato ne bo primeren za tiste s krajšim trupom.

­visok pas Berman Black

visok pas Levi's visok pas Promod
Berman Black Levis Promod

Katera oblačila izbrati?

V trgovinah z oblačili je mogoče kupiti različne kose z visokim pasom. Med hlačami so to največkrat take s širokimi hlačnicami, tudi v jeans verziji. Če vam ta trend ugaja, vam ga ne bo problem uporabiti tako za eleganten kot tudi sproščen videz. Ponekod boste našli tudi kratke hlače z visokim pasom ter take z naramnicami. Krila z visokim pasom pa so običajno v oprijetem "svinčnik" kroju dolžine do kolen, ki prekrasno poudari silhueto ženskega telesa.

Kako ga kombinirati z ostalimi oblačili?

Oblačila z visokim pasom je potrebno kombinirati z zelo ozkimi zgornjimi oblačili, ki jih je mogoče zatakniti za pas, saj ga lahko le tako tudi pokažete. Oprijeta srajčka z dolgimi ali tri četrt rokavi je vedno prava izbira, prav tako razni tanjši puloverčki in topi. Za vsakdanji videz lahko h kavbojkam z visokim pasom oblečete tudi T-shirt, ki pa mora biti seveda oprijet. Če vam je ta trend všeč, nimate pa želje kupiti oblačil, ki jih boste oblekli le nekajkrat, lahko sami pričarate stil visokega pasu. To lahko storite s širšim pasom, ki ga zavežete v sredini pasu, ali širšim šalom. Prav tako lahko ponekod kupite steznike, ki se končajo pod prsmi in so odličen posnemovalec stila visokega pasu.
visok pas Victoria's Secret visok pas Victoria's Secret visok pas Victoria's Secret
   Victoria's Secret  

Visok pas je bolj omejen na zimski čas, saj vam bo v taki opravi poleti najverjetneje prevroče. Če vam ta trend ustreza, ga torej hitro izkoristite, saj ga boste lahko nosile le še nekaj časa. Sicer pa nikar ne skrbite, trend je le trend in ne modna zapoved. Prav tako pa si velja zapomniti, da se modni trendi »reciklirajo«, kar lahko pomeni, da se bo že čez sezono ali dve ponovno vrnil na sam modni vrh.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj