… k višji produktivnosti. Študija je namreč pokazala, da lahko del delovnega časa namenimo telovadbi ali drugim za zdravje pozitivnim aktivnostim in ob tem ohranimo ali izboljšamo nivo produktivnosti. Enaka produktivnost z manj delovnimi urami pomeni višjo produktivnost, hkrati pa posamezniki z gibanjem koristijo svojemu zdravju.

friends_running_in_health_club

 sheknows.com

V študiji so zaposlene v zobnih ordinacijah razdelili na tri skupine. Prva je morala fizični aktivnosti nameniti 2,5 ure na teden. Druga skupina je bila z dela odsotna enako dolgo, le da so v tem času lahko počeli karkoli. Tretja skupina je delala kot običajno, 40 ur na teden. Rezultati so pokazali, da so vse tri skupine ohranile ali celo izboljšale nivo produktivnosti (v tem primeru število pacientov). Tisti, ki so med delom telovadili, pa so poročali tudi izboljšanje pri svoji oceni lastne produktivnosti – opazili so, da opravijo več dela, zmorejo več in so manjkrat bolni.

Eden izmed raziskovalcev je povedal, da izboljšana produktivnost po eni strani izvira iz tega, da zaposleni v preostalem času opravijo več dela, saj imajo več energije in koncentracije, po drugi strani pa izvira iz tega, da so zaposleni manjkrat odsotni zaradi bolezni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj