… saj čiščenje preprog zahteva svoj čas in seveda vztrajnost. Priznajmo si, vsi premalokrat očistimo naše preproge (tukaj seveda ne štejemo sesanja, ampak konkretno čiščenje z drgnjenjem). Tukaj smo, da vam olajšamo delo.

1. Sesanje

Preproge je potrebno redno sesati, da očistimo površinsko nesnago. Priporoča se vsaj tedensko sesanje, če pa veliko hodite po njih in imate še hišne ljubljenčke, jo bo verjetno potrebno sesati kar vsak dan.

2. Temeljito čiščenje

Za temeljito čiščenje preproge boste potrebovali:

  • vedro,
  • metlo,
  • sesalec,
  • lahki detergent ali detergent za volno,
  • gobice,
  • krpe ali suhe brisače.

Prestavite preprogo na teraso/balkon/ na vrt in jo obesite čez ograjo. S pomočjo metle ali dolge palice jo dobro stepite, da odsranite vso površinsko umazanijo in prah. Za tem uporabite sesalec in jo temeljito posesajte iz obeh strani. V vedru pripravite svoje čistilo: uporabite običajno čistilo za čiščenje volne ali pa ga ustvarite z žličko naravnega detergenta in čajno žličko čistega alkoholnega kisa v kombinaciji s četrtino tople vode. Gobico potopite v vodo, iztisnite odvečno tekočino in mešanico čistila nanesite na preprogo, dokler ne pokrijete celotne površine. Sedaj vedro napolnite s svežo vodo in ponovite prejšnji korak, le tako boste dobro sprali vso čistilo. Uporabite še suhe brisače ali krpe ter dobro prebrišite celotno preprogo. Pustite, da se posuši do konca, preden jo postavite nazaj v prostor.

PREBERITE TUDI: Spomladansko čiščenje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj