Vse, kar nosi vojvodinja Cambriška, je skrbno premišljeno in dovršeno – najsi gre za specifičen obisk ali za podporo lokalnega oblikovalca v tujini. Dejstvo, da je Kate v preteklosti v 48 urah oblekla tri vintage kose, zagotovo ni naključje.

Najprej je vojvodinja med odhodom iz Belizeja nosila vintage jakno Yves Saint Laurent, ki jo je kupila še v času svojega študija.

Nato je na obisku v Trench Townu na Jamajki nosila črtasto turkizno in koralno obleko iz petdesetih let prejšnjega stoletja, ki je bila kupljena v vintage trgovini Willow Hilson v Cheltenhamu in je imela prilagojen dekolte.

Vojvodinja Cambriška je na obisku mesta Trench Town na Jamajki nosila črtasto turkizno in koralno obleko iz 50. let.

Naslednji dan je za srečanje z jamajškim premierjem Andrewom Holnessom izbrala oranžno torbico Wayna Taylorja iz 60. let, prav tako iz trgovine Willow Hilson.

Kate je na Jamajki izbrala oranžno torbico s kroglicami iz 60. let prejšnjega stoletja.

Medtem ko je Kate znana po tem, da ponovno nosi kose iz svoje garderobe (in si izposoja iz kraljičine zbirke nakita), jo precej redkeje vidimo v vintage kosih. Pravzaprav je kraljica v preteklosti le nekajkrat nosila vintage obleko – med drugim obleko Oscar De La Renta s pikami iz 80. let, ki jo je nadela med obiskom Dublina leta 2020; in torbico iz 30. let med vrhom G7 leta 2021.

“To, da nekdo, kot je Kate, nosi naše kose, je preprosto neverjetno,” je povedala Willow Hilson, ustanoviteljica podjetja Willow Hilson Vintage. “Mislim, da se res trudi biti zagovornica ponovne uporabe in bolj trajnostnega razvoja. Še vedno je veliko ljudi, ki ne bi nikoli nosili rabljenega blaga – ona lahko ljudi spodbudi, da so bolj preudarni pri izbiri mode in iščejo starejše kose. Kate je svojo obleko iz 50. let prejšnjega stoletja prilagodila tako, da ji popolnoma ustreza – ni rečeno, da tega ne bi mogli storiti tudi vi.”

Kate se je v svoji garderobi znašla v množici vintage kosov, saj kraljeva družina v svojo garderobo uvaja tudi več kosov ekološko usmerjenih blagovnih znamk. Med obiskom Belizeja konec tedna je vojvodinja za obisk plaže izbrala bele espadrile Stelle McCartney, kraljeva družina pa je tudi oboževalka ozaveščene znamke superg Veja.

Eden od vojvodinjinih priljubljenih oblikovalcev, Alexander McQueen, si medtem zelo prizadeva za večjo trajnost, saj je bilo 85 odstotkov materialov iz kolekcije jesen/zima 2022 recikliranih.

Glede na veliko zanimanje za Kateine sartorialne izbire je vključitev več vintage in okolju prijaznih blagovnih znamk v njeno garderobo – poleg njenih kraljevih oblačil – močno sporočilo o pomenu trajnostne mode. Je lahko ta kraljeva turneja začetek novega, bolj ekološko ozaveščenega poglavja v vojvodinjini garderobi? Vsekakor upamo, da je tako.

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj