… premalo hrane kot preveč, zaustavi dvig in padec stopnje aktivnosti skoraj 900 različnih genov, povezanih s staranjem in tvorjenjem spomina v možganih. Rek ‘si to, kar ješ’, je prisoten že leta, to pa vsakič znova potrdijo tudi raziskave; pomembno je, KAJ jemo in KOLIKO jemo.

PREBERITE TUDI: 3-dnevni post v celoti prenovi vaš imunski sistem

Nevroznanstveniki v medicinskem centru NYU Langone Medical Center so ponovno dokazali, kar so že mnogi njihovi predhodniki; da diete z omejenim vnosom kalorij upočasnjujejo staranje. Dokazali so, da zmanjšan vnos kalorij, dobljenih iz ogljikovih hidratov, zavira določene aspekte staranja in kroničnih bolezni.

“Naša raziskava je pokazala, da pomanjkanje kalorij pravzaprav skoraj zaustavi gene, povezane s staranjem. To je dodatni dokaz, kako zelo pomembna je prehrana na odlaganje znakov staranja in bolezni, povezanih s staranjem.”

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post ali ‘intermittent fasting

Da prehrana z omejenim vnosom kalorij podaljšuje življenje, je znano že desetletja, med drugim zmanjša nevarnosti za nastanek bolezni srca in ožilja, povišanega krvnega tlaka, možganske kapi, demence in drugih bolezni in propadanja, povezanega s staranjem. To odpira nove možnosti zaviranja staranja s pomočjo zmerne in zdrave prehrane.

PREBERITE TUDI: Tole se zgodi z vašim telesom in možgani, ko greste na post


2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj