Lepo oblikovane obrvi naravnega videza so predpogoj, da je obraz videti lep in urejen. Neustrezno oblikovanih obrvi ne bo rešila niti najboljša pričeska ali popoln make up. Oblikovanje obrvi je pravzaprav sila preprosto, a če ste med tistimi, ki nimate veliko izkušenj s tem, vam bodo spodnji napotki v pomoč.

1. NE uporabljajte povečevalnega ogledala

Izogibajte se uporabi ogledal, ki povečajo oz. nikar ne uporabite močnejšega od 3-kratne povečave. V povečevalnih ogledalih je namreč vse videti večje in bližje, zato boste hitro izpulile nekaj dlačic preveč in rezultat bodo manjkajoče luknje v obrveh.
Izjema od tega pravila je, da si s povečevalnim ogledalom le pomagate, tako, da od bližje preverite, katero dlačico izpuliti in jo s pinceto zares dobro primete.

2. Izberite pinceto

Če boste obrvi urejale same, izberite pinceto, saj je tako najmanj možnosti za nepopravljive napake. S pinceto ste lahko najbolj natančne in ni možnosti odstraniti (pre)več dlačic hkrati, medtem ko je pri britju, voskanju in ‘threadingu’ rezultat lahko šokanten.

3. Pazite, da na notranjem delu ne populite preveč

To je ena najbolj pogostih napak, ki poleg uničenja (populjenja) loka najbolj pokvarijo videz obrvi. Obrvi se morajo začeti, kjer se končata nosnici. Pomagajte si z ravnilom in svinčnikom, s katerim pred začetkom puljenja označite, kje začeti.

3. Ne pretiravajte s škarjami

Nekatere si obrvi tudi strižejo, najpogosteje notranji predel ob korenu nosu, kjer te rastejo navpično ali kakšna samorasla dolginka. Če želite kar se da naraven videz obrvi, ta korak raje izpustite, če pa se vam zdi, da ga potrebujete, se držite pravila ‘manj ‘striženja’ je več’.

4. Obrvi je lahko tudi preveč

Ne glede na trend, ki nas spremlja že nekaj let, so obrvi lahko dejansko tudi pregoste, prekošate, zato bodite res natančne in zahtevne pri oblikovanju, pri zapolnjevanju s svinčnikom ali senčilom pa ne pretiravajte. Ponovno: ‘manj je več’. Obrvi so namreč okvir, ne (moteči) center obraza. Torej: Cara Delevingne in Hilary Rhoda DA, Julianne Hough NE.

6. Kupite si kakovosten izdelek za zapolnjevanje za obrvi

Pri izbiri sredstva, s katerim boste zapolnile manjkajoče predele ali popravile obliko obrvi, lahko izbirate med naslednjimi:

Oblika in tekstura:

  • svinčnik;
  • senčilo;
  • krema v lončku;
  • flomaster.

Odtenki:

kjer morate upoštevati dvoje:

1. podton senčila glede na vašo barvo polti in obrvi: če imate hladen podton (barvna tipa poletje in zima), pomeni to rozkasto polt in modre žile ter pepelnat pridih v laseh – izberite torej hladne odtenke (ponavadi imajo v imenu pripis ‘ash’. Če ste toplel tip (barvna tipa pomlad in jesen), olivne, imate zlatkast ten, zelene žile, izberite tople odtenke.

2. temnost: ena najpogostejših napak je tudi izbira pretemnega odtenka. Zapomnite si, da je lažje nanesti malce več svetlejšega kot se matrati z dovolj rahlim nanosom pretemnega, zato, če niste prepričane, vedno izberite svetlejšega.

Profesionalno oblikovanje obrvi

Če pa se vam kljub vsem nasvetom zdi, da niste najbolj vešče tovrstnih opravil, ali imate za sabo že vrsto neuspelih poskusov, pa vam priporočamo, da se za oblikovanje obrvi obrnete na usposobljenega strokovnjaka. Salon, na katerega prisegamo v uredništvu Planeta Lepote, je Viki’s Place, kjer oblikujejo obrvi po Anastasia Beverly Hills, nedavno pa so uvedli tudi sistem ‘threading’ ali nitkanje, kar pomeni oblikovanje obrvi z dvema nitkama. Nitkanje je vse bolj priljubljena, predvsem pa neagresivna metoda ostranjevanja odvečnih dlačic. Nitkanje obrvi je starodavna metoda, ki so jo najprej uporabljale perzijske ženske, nato so jo prevzele dame s Srednjega vzhoda, Indije ter drugih bližnjih dežel, danes pa vse bolj osvaja ženske na Zahodu. Izvirno ime te metode je ‘bande abru’, bande pomeni nit, abru pa obrv.

V Salonu Viki’S Place vam bo lastnica salona Viki Leški oblikovala obrvi do popolnosti, kakršno sicer zahtevajo zvezdnice, kot so Jennifer Lopez, Madonna, Oprah Winfrey, Sharon Stone in druge, zato nikar ne oklevajte, temveč se prepustite njenim strokovnim rokam.

 

2 KOMENTARJI

  1. Že pred leti sem podoben članek s podobnimi nasveti (ta je le še dodelan) prvič zasledila ravno tu na PL in od takrat oblikujem obrvi točno tako, vedno sama, s kvalitento pinceto, ki je predpogoj, držim se teh napotkov in smernic pri pravilni obliki obrvi (linije od nosu do oči)…linija je sicer zdaj že izdelana in jo je na vsake dva dni popravim in odstranim kakšno novo dlačico izven tega loka.
    Seveda loka nista identična, kar korigiram s svinčnikom, ki ga skrbno zabrišem s krtačko, kot tudi manjše praznine, ki se kdaj pojavijo v loku (izpade par dlačic v obrveh ipd.)

    Če se boste torej držale teh napotkov, ne boste mogle zgrešiti, vseeno pa pazljivo, raje postopoma po delih, če niste prepričane, kako naj bi bil končni izgled obrvi izgledal, se vmes odmaknite od ogledala, poglejte celoto, cel obraz in nato nadaljujte. Napake kasneje težko popravite – preveč populjenih dlačic….Zato je res – raje populite manj dlačic kot preveč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj