Kavbojska eleganca in rock – Saint Laurent

Hedi Slimane je oblikoval prvo kolekcijo za omenjeno znamko. Bila je v znamenju črne elegance, ki so jo dovršili kavbojski slog, veliki klobuki ter rock dekleta. Temu je dodal pridih sedemdesetih; čipko, usnje, nabrane bluze, maksi obleke, pentlje, frake, resice, bohemske cvetlične vzorce, široke pasove, … “Kavbojci po moderno” bi lahko označili videno kolekcijo.

pariz_teden_mode_pomlad_poletje_2013_saint_laurent

Po Don Kihotovo s soncem in vetrom – Chanel

Karl Lagerfeld si je ob oblikovanju kolekcije zaradi vročega sonca zaželel malo vetra. Oblikoval je bolere, oblačila v A krojih, pa zanimive potiske, črno-bel svet, odmevno torbo za na plažo … zaslediti je bilo tudi veliko kompletov (kril/hlač in blazerja s širokimi rokavi, okroglimi ovratniki).  Je čas za Don Kihota in njegove mline na veter?

pariz_teden_mode_pomlad_poletje_2013_chanel

Izjemno ženstveno in pravljično – Valentino

Pri modni hiši Valentino ne ustvarjajo presežkov in nemogočih kreacij, ampak sledijo ženstvenosti in eleganci. Enostavne kroje so odeli v prosojne materiale, usnje, izrezljane tkanine, ki spominjajo na nežno čipkasto obrobo, v črno, belo, strastno rdečo, kožno barvo. Kolekcija je precej romantična in nežna.

pariz_teden_mode_pomlad_poletje_2013_valentino

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj