Kar se še posebej opazi pod tekočim pudrom. Kako odpraviti to nevšečnost?

1. Naredite piling s krpo iz mikrovlaken

Medtem ko je zima idealen čas za uporabo alfa-, beta- in poli-hidroksi kislin, retinoidov in ostalih aktivnih učinkovin, pa le-te ne le odpravijo suhe in luskaste kože, temveč jo lahko celo poudarijo oz. poslabšajo. Zato moramo poskrbeti za ustrezno nego, ki mora biti bolj vlažilna in hranilna.

Če luske vseeno ostajajo, je idealen način za njih odpravo krpica iz mikrovlaken, s katero si naredimo nežen piling nekje vsak drugi dan; če je naša koža bolj mastna in debela, pa lahko vsak dan ali celo dvakrat na dan. Uporaba krpe, s katero nežno zdrgnemo obraz, bi morala preprečiti luske, saj jih sproti odstranjuje.

PREBERITE TUDI: Luščenje kože: kateri piling, kdaj, kako pogosto?

Če krpe iz mikrovlaken nimate – mimogrede: naprodaj so povsod – lahko uporabite tudi navadno brisačko ali rokavico iz tega materiala. Pazite le, da ste nežne in ne drgnete in ne vlečete kože, saj to pospešuje staranje.

2. Radirka piling

Če vam uporaba krp in brisačk ne diši preveč, imajo enak učinek tudi tako imenovani ‘radirka’ pilingi. To so pilingi, ki jih nanesete na obraz, malce počakate, da se delno posušijo, ter nato kot radirko zradirate z obraza (zato tudi ime ‘radirka’ piling) – s tem pa tudi odmrle kožne celice.

3. Intenzivna vlažilna in hranilna nega

Ne glede na naš tip kože pozimi skorajda vsaka kože potrebuje intenzivnejšo, bolj bogato nego. Če je naša koža bolj suha po celem obrazu, po celem obrazu nanesemo bolj hranljivo (torej mastno) kremo ali svoji najljubši kremi dodamo kako kapljico kakovostnega olja (mandljevo, arganovo, šipkovo, olivno, kokosovo …).

PREBERITE TUDI: Nega suhe kože

Občasno, nekje 1x do 2x na teden si lahko naredimo intenzivno vlažilno in hranilno masko – idealno je, da vsebuje katerega izmed intenzivnih vlažilcev, kot so hialuronska kislina, urea in glicerin; ter maščobe oz. olja.

4. Ribje olje

Bolj malo snovi je tako zdravilnih kot ribje olje – za zdravje celega telesa, možganov in za kožo. Za kožo je zelo zdravilno in koristno, saj poleg omega-3 maščob vsebuje tudi vitamin D in pogosto tudi A. Na voljo v čisti obliki (za uživanje in nanašanje na kožo) in kot krema v lekarnah.

5. Zdravilna rastlinska olja

Najbolj zdrava, negovalna in hranilna olja poleg ribjega za kožo so kokosovo, olivno, mandljevo, šipkovo, avokadovo in arganovo. Nanesemo jih lahko po celem obrazu samostojno, a da koža dobi tudi nujno potrebno vlago, je bolje preko nanesti kremo ali masko ali jih primešati kremi.

Lahko pa nanesemo olje le točkovno na izsušene predele in nežno vmasiramo.

PREBERITE TUDI: Čiščenje obraza z oljem ali Oil Cleansing Method (OCM)

6. Luske poberite s kože s pinceto

Če vam kljub vsem nasvetom ostane oz. se po nanosu pudra pokaže kaka luska, jo preprosto odstranite s kože s pinceto.

PREBERITE TUDI: Je vaša koža suha ali dehidrirana – v čem je razlika?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj