A to vsekakor ni edina možnost! Kombiniramo lahko več izdelkov, s katerimi bomo dosegli enak učinek, a bolj naraven izgled.

Potrebujemo:

  • srednje prekriven tekoči puder (npr. Revlon Nearly Naked)
  • visoko prekriven korektor (npr. Vichy Dermablend)
  • puder v prahu (npr. ELF HD Powder)

Tekoči puder nanesemo po celotnem obrazu, da izenačimo ten in prekrijemo manjše nepravilnosti. Priporočam uporabo gobice, na katero zlijemo puder in ga tapkamo po posameznih predelih obraza. Tako ga dobro vtremo v pore in preprečimo, da bi se poznale sledi nanosa. Če ste navajeni na čopiče, se držite gostejših ali kabuki čopičev.
Če je potrebno, lahko na predele z veliko nepravilnostmi nanesemo še en tanek sloj.

Z zelo majhnim čopičem nanesemo korektor za posamezne nepravilnosti in narahlo zabrišemo robove. Raje nanesimo dva tanjša sloja kot enega debelega, da se ne bo prehitro izbrisal s kože čez dan ali deloval grudasto. To morda vzame kakšno minuto več časa, a bo rezultat toliko boljši, če bomo čim bolj previdni pri nanosu.
Pri temnejših ali rjavkastih madežih se najbolje obnese rahlo oranžen korektor, pri rdečih nepravilnostih pa rumen ali bež.

Pri opaznejših problemih (sevajoč rdeč mozolj) lahko čez potapkamo še s prsti z dodatno, minimalno količino korektorja.

Ko smo zadovoljni z izgledom, vse skupaj utrdimo s pudrom v prahu – če se le da, v rumeni barvi, ki bo izničila morebitno rdečico in še bolj izenačila ten (razen če imate roza podton, v tem primeru se držite kar bež ali transparentnih pudrov). Tu prav tako priporočam uporabo gobice, še posebej pri mastni koži z razširjenimi porami, saj z njo res lepo pritisnemo plasti v kožo. Da se izognemo pomokanemu videzu, pred nanosom odvečni prah otresemo v pokrov embalaže.

Nadaljujemo z izbranim rdečilom, bronzerjem ali osvetljevalcem po izbiri.

Kako poskrbeti, da bo vaša koža čim bolj čista in brez nepravilnosti, pa si preberite v članku Akne, mozolji – kako se jih znebiti?

Vizažistka

 

15 KOMENTARJI

  1. Hvala! Saj v tem trenutku morda res ni bilo tako kritično, imam pa hormonske izbruhe mozoljev 1 do 2-krat na mesec, ki so hujši. Ampak nisem ravno želela čakati prav na tisti čas. 😛 To služi bolj predstavitivi postopka, deluje itak v obeh primerih. 😉

  2. Bravo, Cheeks, napisala si super članek s čudovitimi sličicami in jasnim opisom postopka. Moral bi biti med obveznim gradivom za ličenje ne samo problematične kože. 🙂

  3. O, super članek. Ravno zadnjič sem zraven s pudrom dobila tudi svoj prvi korektor (sicer je v stiku) in sem se spraševala kako se ga sploh uporablja – pred podlago, po podlagi… Všeč mi je končni videz in tvoja porcelanasta polt. Bi pa tudi mene zanimalo ličenje oči, upam da kmalu najdeš čas še za to. Tvoj način ličenja mi je res všeč. 🙂

  4. Cheeks, super, hvala ti za ta članek. Prosila bi te, če lahko prosim malo pokomentiraš odtenek tega Vichy pudra? Se dobi dovolj svetlega (imam podobno polt kot ti)? Se dobi v naših lekarnah in koliko stane?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj