… o vašem zdravstvenem stanju. Od razcepljenih konic do suhih las – vse je povezano z vašim splošnim zdravjem.

1. Razcepljene konice – pogosto ste dehidrirani

“Voda predstavlja skoraj 25 odstotkov teže enega samega pramena las,” je povedala frizerka Jacynda Smith, ustanoviteljica lepotnega podjetja Tyme. Strokovnjakinja za zdravje las Caitlyn Perkins pravi: “Smatrajte svoje lase kot na rastlino. Če jih pravilno zalivali, bodo lepo rasli!”

2. Srbeče lasišče – primanjkuje vam cinka

“Lasje potrebujejo mešanico vitaminov, mineralov in elementov v sledovih, da rastejo. Cink je eden teh bistvenih elementov,” pravijo strokovnjaki. Raziskava iz leta 2015 je dokazala, da je večini ljudi, ki jih je srbelo lasišče primanjkovalo ravno cinka.

3. Prezgodnja osivelost – primanjkuje vam vitamina b12

Nizka raven vitamina B12 povzroča izgubo pigmenta las. Če ne želite prehitro osiveti, v svojo prehrano vključite hrano bogato z vitaminom b12.

4. Sivih imate le nekaj las – preveč stresa

Glede na študijo iz leta 2013, objavljeno v reviji Nature Medicine, lahko hormoni, proizvedeni kot odziv na stres, izčrpajo matične celice melanocitov, ki so celice, ki določajo barvo las. Posledica tega je, da vaši lasje postanejo sivi ali beli.

5. Izguba las – primanjkuje vam železa, hormonske težave, težave s ščitnico

Izguba las je nekaj najhujšega kar se lahko zgodi vsaki ženski, zato je skoraj vedno (razen v pozni starosti) povezana z hormonskimi težavami (preveč moških hormonov), težavami s ščitnico, včasih pa je lahko vzrok tudi v pomankanju železa.

PREBERITE TUDI: Napake pri frizuri, ki vas postarajo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj