Pomanjkanje fizičnega dotika lahko opiše le nekdo, ki po tem hrepeni. Dotik je bistvena sestavina intimnega odnosa. Je del fizične bližine, ki je drugače ne bi mogli doseči. Fizični stik nam da občutek varnosti. Topel, ljubeč, iskren dotik nam daje občutek pripadnosti in nas povezuje.

PREBERITE TUDI: Tole vam naredi 20-sekundni objem

1. Fizični stik je nujen za komunikacijo

Smo človeška bitja, ki so vzgojena v družbi, ki temelji na medsebojnem razumevanju in komunikaciji. Pogovor je del naše narave. Tako delimo informacije in tako deluje naš svet. In dotik je običajno bistven del komunikacije, ki si jo delita dva človeka. Fizični stik se pogosto uporablja kot govorica telesa, ko pokažemo sočutje.

2. Fizični stik nam pomaga, da se povežemo z drugimi bitji

Zagotovo ste že kdaj čutili ‘metuljčke v trebuhu’, kajne? Večinoma so ti močni občutki sproženi s fizičnim dotikom. Raziskovalci, ki preučujejo človeški dotik, pravijo: »Kratek fizični stik s strani druge osebe lahko izzove močne čustvene izkušnje; od pozitivnih občutkov, ko se vas dotakne vaš partner, do izkušnje tesnobe, ko se vas dotakne tujec. ”
Le pomislite – fizični stik ima moč, da izzove strast, ljubezen, srečo, zmedenost, tesnobo in celo strah.

3. Fizični stik je močno orožje dajanja in prejemanja pozitivne energije

Dotik je močan način, da se povežemo z drugim človekom. Svoje občutke, energije lahko z dotikom prenesete drugim ljudem. Nekoga lahko razvedrite in delite svoje pozitivne vibracije, lahko jih objamete in potolažite, lahko pa tudi zlahka pokvarite jutro nekoga le s stiskom roke.

4. Fizični stik je učinkovito orodje, da prejmete, kar želite

Ste že kdaj opazili, da se nežno dotikanje nekoga med pogovorom z njimi povečuje verjetnost, da bodo sprejeli vaš predlog ali se strinjali s tem, kar ste rekli? Fizični dotik je zelo močno orodje za prepričevanje ljudi, da naredijo nekaj, kar resnično potrebujete. Nekaj je v občutku bližine, ki jo ustvarja dotik. Nenadoma imate pozornost druge osebe. In vse, kar ste rekli, se bo resneje obravnavalo.

5. Fizični stik zdravi

In ne pozabimo na terapevtski, zdravilni učinek dotika. Fizični dotik je bil že več stoletij vključen v različne metode zdravljenja. Masaže, kiropraktika, akupunktura in podobno. Tudi mnogi terapevti in psihologi uporabljajo fizični stik, da pomagajo ljudem, ki so doživeli zlorabo, da spodbudijo vezi med ljudmi med sejami terapije.

PREBERITE TUDI: Ta 2-sekundni trik je ključ do zmanjšanja bolečine

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj