… upoštevati kopico zelo strogih pravil (nekaj jih je sicer precej smešnih). Predstavljamo vam 5 najbolj zanimivih.

1. Vzdevki niso dovoljeni

Tako odraslim kot otrokom je prepovedano klicati drug drugega z vzdevki. Kot vplivni ljudje morajo pokazati izobrazbo in eleganco. Zato je uporaba imen, kot so “mamica”, “očka” ali katerikoli drug srčkan vzdevek, strogo prepovedana.

2. Upoštevati morajo ustrezne kodekse oblačenja

Člani kraljeve družine ne morejo nositi oblačil, ki si jih želijo, in seveda tudi otroci niso nobena izjema. Fantje morajo nositi kratke hlače do 8. leta starosti. Deklice pa morajo nositi obleke, primerne za svojo starost in jih lahko popestrijo s telovniki ali nogavicami.

3. Selfiji in avtogrami niso dovoljeni

Čeprav so ‘selfiji’ danes kruh in maslo vseh, za člane kraljevskih družin to sploh ni možnost. Selfija ne smejo posneti sami, niti z oboževalcem, ne glede na to, koliko ga prosi, ne smejo niti dajati avtogramov. To je zato, ker želijo preprečiti, da bi bil njihov podpis ponarejen in uporabljen proti njim.

4. Prepovedano jim je igrati ‘Monopoly’

Eno najbolj nenavadnih pravil, ki smo jih slišali, je, da kraljeva družina ne sme igrati priljubljene igre, ki vam omogoča nakup in prodajo nepremičnin. Razlog za to je princ Andrew pojasnil leta 2008, ko je moral zavrniti povabilo k igranju. Po besedah kraljice je igra zelo zasvojajoča in povzroča konflikt v družini. Temu se želijo izogniti za vsako ceno.

5. Naučiti se morajo vsaj enega tujega jezika

V odraslih letih bodo otroke kraljeve družine pripeljale v stik z ljudmi iz drugih držav. Zato jih od malega poleg angleščine poučujejo vsaj še en jezik. Vzemimo na primer princa Georgea in princeso Charlotte: oba študirata španščino. Prihodnji kralj že zna šteti do 10 v jeziku, ki ga govorijo po vsem svetu.

PREBERITE TUDI: 5 najljubših lepotnih izdelkov Meghan Markle

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj