… počutja, že leta ni nobena skrivnost več, zadnja raziskava pa je pokazala, da ima celo tako malo gibanja kot je 15 minut na dan pozitiven vpliv na naše zdravje.

tek_zenska_3

Foto: healthy-alternative-solutions.com

Raziskava je namreč pokazala, da že 15 min gibanja vsak dan zmanjša nevarnost za nastanek raka in v povprečju kar za 3 leta podaljša naše življenje. Izsledki raziskave so bili  objavljeni v medicinski reviji The Lancet, kjer so strokovnjaki zapisali, da je 15 minut gibanja na dan tisti minimum, ki se ga mora posameznik držati, da ima od gibanja koristi. Seveda pa je jasno, da če se gibamo več, imamo še več pozitivnih učinkov na zdravje.

Izjemen pomen gibanja je dandanes še toliko bolj pomemben zaradi predvsem sedečega življenjskega sloga večine ljudi, saj že od malega sedimo v šolah, nato v službi in kasneje preutrujeni od napornega dneva še doma pred TV ali računalniki. A zavedati se je treba, da gibanje ne le pozitivno vpliva na zdravje, temveč telesu in umu tudi daje energijo, zato se splača potruditi in narediti nekaj zase. Vaše zdravje in počutje vam bosta odtehtala morebitni začetni odpor!

Kako gibanje pozitivno vpliva na naše zdravje pa si lahko preberete tukaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj