Kopalnica je lahko popolnoma kaotična, lahko pa iz nje ustvarite estetski zen prostor. Ja, iz vsake, če le imate izvirne in estetske ideje. Presenečeni boste, kako vam lahko nekaj trikov ne le povsem spremeni videz kopalnice, temveč jo naredi tudi veliko bolj urejeno, prostorno in uporabno.

Tako se boste v njej bolje počutili, saj bo lepo urejena; poleg tega boste točno vedeli, kje je kaj, in ne boste izgubljali časa (in živcev) s premetavanjem košev in predalov. Točno boste vedeli, kje imate toaletni papir; kje škatlico z zdravili; kje so vaše toaletne potrebščine; kje ličila ipd. In morda vas bo to spodbudilo, da boste tudi izboljšali svojo negovalno in make-up rutino; ali pa se lotili podobnega preurejanja še kakega drugega prostora v svojem stanovanju.

1. Poličke za toaletne potrebščine v kabini za prhanje

Ena izmed najbolj praktičnih rešitev za potrebščine, kot so šampon, gel za prhanje, balzam za lase … so poličke za v prho. Tako boste imeli vedno vse pri roki.

Nasvet: namestite jo čim bolj strah od predela, kjer se prhate, da bo nanjo prihajalo čim manj vode in boste imeli manj dela s čiščenjem vodnega kamna.

2. Košare za shranjevanje

Če vam omara v kopalnic – ali pa spalnici – poka po šivih, lahko brisače in posteljnino shranite v večje košare pod omaro ali lijak.

3. Poličke nad toaletno školjko

Prostor, ki je praviloma vedno neizkoriščen, zato naredite poličke ali nadnjo pritrdite omarico.

4. Kotne poličke

Prostora vam primanjkuje, poličk nimate kam več pritrditi. Kaj pa koti? Tudi te lahko izkoristite – če ne drugega, za sveče, rastline ipd., ki bodo v kopalnici ustvarile povsem drugačen videz.

5. Mini stenski kabinet

Majhen, a prostoren kabinet na steni vas lahko reši marsikatere zagate, kam z drobnarijami. Vanj lahko pospravite brisače, toaletne potrebščine, zdravila in ostalo, kar ne želite, da se vidi na policah.

PREBERITE TUDI: Ta čedalje bolj priljubljen trend pri kopalnicah je enostavno posnemati

6. Lekarniški kozarci

Vatne blazinice bodo videti veliko lepše v steklenih kozarcih z estetskimi pokrovi kot plastičnih ovojih, v katerih ste jih kupili.

7. Držalo za zvite brisače

Zvite brisače ne lepem obešalu niso le brisače, temveč lahko delujejo tudi dekorativno, še zlasti, če so tudi barvno usklajene.

8. Preprost stojalo-voziček

Eden najbolj uporabnih kosov pohištva: uporabite ga lahko za brisače, toaletne potrebščine, ličila … in kar je najboljše – je mobilen. Če se torej odločite ličiti ali lakirati nohte v drugem prostoru, ga le odpeljete s sabo in vam ni treba prenašati cele vrste drobnarij (in se še vračati po njih, saj ste zagotovo kako pozabili).

9. Uporabne okrasne police

Le kaj je boljšega kot nekaj, kar deluje kot okras, a je hkrati nadvse uporabno? Namesto navadnih poličk lahko torej naredite oz. uporabite posebne okrasne, ki jih lahko potem še koristno porabite.

10. Razdelilniki za predale

Le kaj je bolj zoprno kot odpreti predal in v njem zagledati popoln kaos, vse se vozi sem in tja – ter nato iskati mini kose kot so pincete, bebi paličice in podobno. Zato si priskrbite estetske lesene ali kovinske razdelilnike za predale in ko boste odprli, bo vse kot iz škatlice!

11. Košare na steni

Ni nujno, da so košare samo na tleh ali na policah. Lahko ste veliko bolj izvirni in jih pritrdite tudi na steno. Tudi npr. nad toaletno školjko in v njih lepo zložite rolice toaletnega papirja.

PREBERITE TUDI: 8 sanjskih idej za še bolj sanjsko kopalnico

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj