Tam preživimo precej časa ob najbolj prijetnih opravilih: urejanju, negovanju in crkljanju samega sebe. Zato je tudi tako pomembno, da je ta prostor kar se da estetski in lepo urejen. Le v lepem in urejenem prostoru se namreč lahko res dobro počutimo.

Če imate dovolj veliko kopalnico, da si lahko privoščite nekaj manevriranja, imamo za vas 8 čudovitih idej, da bo vaša kopalnica iz lepe prelevila v naravnost sanjsko (če pa ne, pa malce sanjarjenja in paše za oči tudi ne škoduje!).

PREBERITE TUDI: Ploščice iz mozaika v kopalnici

1. Ustvarite prostor za sedenje

Če je kopalnica dovolj velika, tam preživimo še več časa kot če je majhna. In v tem primeru je praktično, če si ustvarimo še prostor za sedenje. Ideja vintage stola v kombinaciji z vintage preprogo in veliko rastlino naredi kopalnico naravnost luksuzno. Tako zelo, da tam z veseljem popijemo kak kozarec vrhunskega vina ali koktejl (in ne nujno v kadi).

2. Celotno kopalnico obložite v ladijski pod

Če mislite, da je ladijski pod ‘out’, ste v zmoti. Vsaka kopalnica bo s to potezo pridobila pridih romantičnega starinskega videza, ki deluje spokojno in pomirjajoče in malce spominja na poletje in morje. (Ne pozabite na strope – rezultat je osupljiv, kar je dokazala notranja arhitektka Marie Flanigan.)

PREBERITE TUDI: 8 napak, ki jih delate pri opremljanju doma

3. Omislite si veliko kabino za prhanje

Ja, tisto res ‘taveliko’, sploh če res nikoli ne uporabljate kadi. Zadevanje s komolci v stene bo postalo preteklost, prhanje pa pravi luksuzni obred.

4. Ustvarite prostor za sedenje ob oknu

Če je izvedljivo in če imate dober razgled (in ne da bodo imeli vaši sosedje dober razgled na vas), naredite prostor za sedenje in poležavanje ob oknu. To ustvari izjemen občutek prijetne domačnosti ali kar hyggeae. Nasvet: pod njim lahko naredite prostor za shranjevanje razne krame, ki jo redko uporabite. Spodnji dizajn je delo notranje arhitektke Taylor Anne.

PREBERITE TUDI: Čistila uničujejo vaša pljuča – škodljiva so kot kajenje

5. Omislite si kopalno kad

Prednost kopalne kadi je v tem, da se v kadi lahko prhate, v prhi pa se ne morete kopati. In ker imajo kopeli naravnost neverjetne pozitivne vplive na zdravje, priporočamo, da si omislite kopalno kad. Spodnja kreacija, ki kar kliče po razvajanju v luksuzni kopeli z eteričnimi olji, epsom soljo in kozarcem šampanjca v roki, je ustvarila oblikovalka Kate Lester.

6. Obložite vse površine z ogledali

Res vse. Ker se v kopalnici urejamo, seveda potrebujemo ogledalo. Ali kar ogledala. Čim več njih. Oblikovalci Ma Allen so glamurozni videz ustvarili tako, da so z ogledali obložili malce temnejšo kopalnico in jo tako osvetlili, saj se svetloba odbija od vseh ogledal. S tem so ustvarili tudi videz zračnosti.

PREBERITE TUDI: Odženite negativno energijo iz svojega doma (9 nasvetov)

7. Vključite en nepričakovan element

Kopalnice so lahko precej puste, četudi so sicer lepe. To ‘tegobo’ rešimo tako, da dodamo kos, ki izstopa. Pri Rohe Creative so to dosegli z uporabo stekla, v katerega je vpletena tanka žička in ga vstavili v okenske okvire starinskega videza. Zanimiv in unikatni videz zagotovljen!

8. Mizica za lepotičenje

Namesto v sobi jo imate lahko v kopalnici – seveda pod pogojem, da je tudi dovolj zračna. Tako imate vse za lepotičenje na enem mestu. Blogerka Emily Jackson si je omislila kar vgradno mizico za lepotičenje oz. ‘vanity’. Minimalističnega videza in estetska, da osupne.

PREBERITE TUDI: Preprost način, kako očistiti zrak v svojem domu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj