Vas zanima, kaj je recept, da dosežete visoko starost? Ste ob tem pomislili na zdravo prehrano in redno gibanje? Susanna Mushatt Jones je dosegla 116 let in je dejala, da je razlog, da tako dolgo živi to, da je pojedla veliko slanine.

PREBERITE TUDI: Ni starost tista, v kateri smo najbolj osamljeni

Različni starostniki, različni odgovori

Neka raziskava je obravnavala 100-letnike in iskala odgovore na vprašanje, kaj je recept za dolgo življenje. Nekaj 100-letnikov je na vprašanje, v čem je skrivnost dolgega življenja, podalo zanimive odgovore: nekateri so dejali, da je skrivnost v tem, da je potrebno preživljati veliko časa z družino, drugi so dejali, da so zgodaj začeli varčevati denar, tretji so dejali, da je skrivnost dolgega življenja v tem, da so bili zelo fizično aktivni in da niso bežali od težav.

Jesse Gallan

Najbolj zanimiv pa je odgovor 109-letne Škotinje Jesse Gallan, ki se je rodila leta 1906. Imela je 5 sester in enega brata in živeli so v skromni koči na podeželju na Škotskem. Šolala se je le malo, saj je morala kaj hitro poprijeti za delo. Najprej je delala v kuhinji, nato je kot gospodinja skrbela za bogatega poslovneža. Kasneje je imela dobro kariero. Ko je ostarela, se je preselila v dom za upokojence, kjer so zanjo dejali, da je zelo prijazna in samostojna oseba. Umrla je leta 2015, a za seboj je pustila skrivnost, kako doseči tako starost.

Moja skrivnost za dolgo življenje je ta, da sem se držala stran od moških. Povzročajo veliko več težav, kot so pa vredni.” Nato je dodala še, da je pomembna tudi zdrava prehrana. Jesse je bila torej izjemno samostojna ženska, bila pa je tudi športno aktivna.

PREBERITE TUDI: Gibanje zavira staranje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj