Najboljša kombinacija za dosego cilja je seveda kombinacija kardio vadb, s katerimi počasi izgubljamo odvečno maščobo s telesa; trebušnjakov za čvrste trebušne mišice; in zdrave prehrane. Kar se tiče slednje pa obstaja določena hrana, ki je še posebej koristna ali škodljiva, ko gre za lep trebušček.

Najboljša: grški jogurt

Jogurt je izjemna izbira, ko iščemo nizkokalorično živilo z veliko beljakovinami. A pozor! To ne velja za navadne in sadne jogurte temveč grški jogurt. Poleg tega, da skoraj ne vsebuje maščob in ogljikovih hidratov, vsebuje tudi koristne bakterije probiotike, ki ohranjajo zdrav in dobro delujoč prebavni sistem, ta pa manj napihnjenosti, vetrov in težav z zaprtjem. Posledično bo tudi vaš trebuh bolj plosk.

Najslabša: gazirane pijače s sladkorjem

Nikar, nikar, nikar in še enkrat nikar ne pijte gaziranih pijač in pijač z dodanim sladkorjem ali umetnimi sladili. Ogljikov dioksid vam lahko prebavni sistem napolni z zrakom, zaradi česar boste napihnjeni. Raje izberite vodo in si skuhajte beli, zeleni ali mate čaj, ki imajo shujševalni (pospešujejo metabolizem in zavirajo apetit) in močan antioksidativni učinek.

PREBERITE TUDI: Kako shujšati v trebuh in pas?

Najboljša: križnice ali kapusnice

Zelenjava je vedno dobrodošla in bi morala biti osnova vsake prehrane (ne, krompir ne sodi sem, saj vsebuje preveč škroba). Še posebej zdrave pa so križnice ali kapusnice. Sem sodijo brokoli, cvetača, brstični ohrovt, zelje, vodna kreša in podobna zeleno-listnata zelenjava. Vsebuje namreč veliko vitaminov, še zlasti A, C, in K ter folat, beta-karoten, kalcij, magnezij in veliko vlaknin.

Najslabša: enostavni ogljikovi hidrati

Izogibajte se vsemu, kar vsebuje belo moko. Ta namreč na hitro dvigne inzulin in krvni sladkor, ta pa povzroči intenzivno skladiščenje maščob na območju okoli pasu in trebuha. Namesto bele pšenične moke izberite polnozrnato pirino, ki ima poleg tega, da je zdrava, tudi veliko bolj poln okus. Sladkorja pa verjetno niti ni treba več posebej omenjati, mar ne?

PREBERITE TUDI: Vaje za plosk trebuh

Najboljša: polnozrnato

Pozabite na bel kruh, oluščen riž in navadne testenine in jih zamenjajte s polnozrnatimi, polnozrnatim kruhom ter rjavim rižem. Raziskava je celo pokazala, da polnozrnata živila v primerjavi z navadnimi pomagajo pri izgubi maščob okoli pasu! Razlog za to so manjši poskoki inzulina, zaradi česar se maščoba ne nabira več. V vsakem primeru pa tudi žitaric pojejte čim manj in jih raje nadomestite z zelenjavo.

Najslabša: sol

Ste že ugotovili, da ste po večernem sendviču s pršutom ali pici zabuhli in zatekli po celem telesu in obrazu? Razlog za to je visoka vsebnost soli, ta pa nase veže vodo. Ko imamo v telesu več vode, smo zatekli, to pa se pozna tudi na trebuhu. Zato omejite uživanje soli kolikor se le da.

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov za plosk trebuh!

Najboljša: enkrat nenasičene maščobe

Prehrana, ki vsebuje veliko enkrat nenasičenih maščobnih kislin (olivno olje) ne le ne redi, temveč pomaga pri hujšanju. Za tovrstni učinek naj bi zaužili 3 velike žlice ali 50 ml olivnega olja na dan, seveda v kombinaciji z zdravo prehrano, ki temelji na zelenjavi. Ne pozabite tudi na super zdrave, proti-vnetne in shujševalne omega-3.

Najboljša: Kis

Kis preverjeno pomaga pri hujšanju, za to pa se lahko zahvalimo sestavini, ki da kisu kisel okus in močan vonj, ocetno kislino. Le žlica ali dve jabolčnega kisa na dan pomaga pri izgubi odvečne telesne maščobe, manj maščobe na predelu trebuha in zniža obseg pasu.

PREBERITE TUDI: Takole so nam oprali možgane, da je zajtrk nujen obrok

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj