… namenijo hrani kot pa spolnosti. Oz., če smo še bolj natančni, več misli namenjajo svojim dietam kot odnosom, saj bi se jih 10 % počutilo bolj krive, če bo prekršile svojo dieto, kot pa če bi prevarale partnerja.

Četrtina vprašanih je priznala, da jim je vztrajanje pri določeni dieti bolj pomembno kot njihov partnerski odnos in da več truda vložijo v hujšanje kot v ohranjanje razmerja. Razlog, da se odločijo za hujšanje, naj bi bila želja po lepšem telesu, ki je primerno za sprehod po plaži, le ena od sedmih pa je povedala, da so razlog za hujšanje neprijetne opazke o njihovi debelosti, zaradi česar postane hujšanje njihova glavna okupacija.

Strokovnjaki pa pravijo, da hujšanje ne bi smelo postati obsesija in nekaj, kar okupira večino naših misli. Zadnje, kar bi si kdorkoli želel, je kakršenkoli negativen vpliv diet na življenje in ključ do uspeha je uravnotežena, zdrava prehrana v zmernih količinah, nikakor pa ne nekajdnevne do nekajtedenske diete, s katerimi nas vsak dan znova bombardirajo ženske trač revije in spletne strani.

Vsi, ki se odločijo za izgubo odvečne telesne teže oz. maščobe, bi se torej morali osredotočiti na hrano, ki je zdrava, in redno gibanje, saj to nima pozitivnega učinka le na izgubo odvečne telesne maščobe temveč tudi na zdravje, počutje in zaviranje staranja, kar so nenavsezadnje še pomembnejši razlogi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj