S svojega jedilnika črtajte sladkor in že v nekaj dneh boste opazili občutno razliko. Ste vedeli, da kadar telo hrepeni po sladkorju, v resnici hrepeni po soli?

Večina ljudi željo po sladkem enači s tem, da telo potrebuje energijo. Pa temu ni tako, saj telo takrat potrebuje sol. Sol kot vir energije, telo uporabi na drugačen način, kot sladkor, saj ta vsebuje koristne minerale, ki podpirajo energijske funkcije. Kadar torej vaše telo hrepeni po sladkem, v resnici hrepeni po soli. Zato se ‘oborožite’ z nekaj zdrave, alkalne soli, kot je recimo himalajska, ki je bogata z minerali.

PREBERITE TUDI: Himalajska sol je pravi mineralni zaklad

  • Preprosto je nekaj posujte po svojem prigrizku (avokadu, na katerega polijte tudi malo olivnega olja, po narezani papriki s skuto, ali po rezinah zelene, ki jih namočite v malo arašidovega masla) in že boste naredili opazno spremembo.
  • Ščepec himalajske soli lahko tudi zmešate v vodo in popijete na tešče (še bolje je skupaj z naravnim jabolčnim kisom). Tako boste dobili tudi precej pomembnih elektrolitov.

Ko boste v trenutku želje po sladkem, posegli po ščepcu zdrave soli, boste ugotovili, kako hitro si sladkega ne želite več. Ob tem boste zaznali tudi več energije, manj meglenih misli, več fokusa in učinkovitosti.

PREBERITE TUDI: Ne le, da sladkor hrani rakave celice, celo proizvaja jih!

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj