Doutzen je zaupala, kateri so tisti zdravi ukrepi, ki jih izvaja … Vedno jemlje vitamin C in ga vsako jutro že rutinsko primeša trem različnim smoothijem:

  • Ko se prebudi, stisne sok ene limone, grenivke in pomaranče ter tako pripravi vitaminski napitek za svojega moža, sina in zase.
  • Nato zmeša zeleni prašek (zelena superživila), pšenično travo, chia semena. Ste vedeli, da spada spirulina (modrozelena alga) med eno najstarejših oblik življenja na Zemlji? Vsebuje ogromno klorofila in sodi v sam vrh superživil. Pšenična trava pa vsebuje ogromno fitokemikalij, ki telo ščitijo pred radikali, sevanjem in drugimi škodljivimi okoljskimi vplivi.


Zelen začetek dneva
Foto: tablefortwoblog.com

  • Kot tretji napitek zmeša eno banano, chia semena, kakavova zrna, camu camu in olja mace. Chia semena so bogat vir antioksidantov, omega-3 maščob, vitaminov in mineralov; kakavova zrna vsebujejo veliko antioksidantov, železa in magnezija, kakav pa ima pozitiven vpliv na razpoloženje. Korenina mace velja kot dragocen vir beljakovin, železa, cinka, magnezija, kalcija, ogljikovih hidratov, fosforja in skoraj vseh vitaminov.


Na Facebooku je Doutzen včeraj zapisala, da je sveže kokosovo mleko nekaj najboljšega, kar nam je podarila mati narava

Po zdravem jutranjem ritualu, se odpravi na delo in si nato privošči normalen zajtrk. S superhrano lahko zagotovo dobro poskrbite za svoje zdravje.

Vir naslovne fotografije: 1.bp.blogspot.com

4 KOMENTARJI

  1. zelo dober recept za 3 napitke, ki ti povrnejo energijo. tudi jaz imam zelo rada napitke, smoothieje, ki jih obogatim s superživili!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj