Imeti domačo žival je velika odgovornost, zato je smotrno premisliti, glede na naš način življenja, ali lahko živali, če si jo omislimo, ponudimo dovolj. Muc je nedvomno manj zahtevna žival od kužka. Zavetišča so jih polna, in prepričani smo, da če greste tja na obisk, domov ne boste šli praznih rok. A imejte v mislih dejstvo, da je imeti žival velika odgovornost, kljub pozitivnim stvarem, ki jih muc v dom prinese. Zakaj posvojiti mačko?
 
 

 Mačke so neprecenljive

So svojeglave, a vdane svojemu lastniku. Imejte radi mačko, in ji to pokažite, pa vam bo trojno vrnila.
 

Izboljšalo se bo vaše počutje

Mačke so odlične terapevtke, dokazano nižajo krvni tlak in odpravijo stres.
 

Mačko znajo poskrbeti same zase

V tem so najboljše. So zelo samostojna žival. Same se očistijo, pocrkljajo in same opravijo potrebo. Higieno imajo mačke na vrhuncu, zato nikoli ne smrdijo.
 

Velika izbira

Žal je tako, da so zavetišča in mačje hiše prepolne teh živalic, dobra stvar tega pa je, da imate v tem primeru veliko izbiro. Različne barve, velikosti, starosti. Pomembnejše od videza mačke pa je to, da se z živalico začutite. Mačka običajno sama izbere lastnika, in ko vas bo izbrala, boste točno vedeli. Takoj boste čutili povezavo.
 

Prihranek

Zakaj bi kupovali živali, ko pa se jih v zavetišču tre? Tam žival dobimo zastonj, in rešimo življenje. Zavetišča pa običajno že poskrbijo za vse sterilizacije, kastracije, cepljenja. Običajno se v zavetišču da simboličen znesek oz. prostovoljen prispevek, s katerim nato pomagate vsem drugim živalicam.
 

Mačke ubijajo pajke

En izmed bolj zabavnih razlogov, predvsem za ženski del populacije, je to, da ko imaš enkrat mačko v hiši, pajki izginejo!
 
Mačke so čarobna bitja. Posebna, samosvoja, samostojna, ljubezniva, ljubka, prijazna in hvaležna bitja.
 

PREBERITE TUDI: Kampanja #UstavimoPrevoze ŽivihŽivali / #StopTheTrucks

 

Foto: Pixabay

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj