… in pustimo, da fermentira v slanici. S tem postopkom ne le ohranimo vse koristi zelja, temveč tudi povečamo njegovo hranilno vrednost.

kislo-zelje

Ena glavnih prednosti uživanja kislega zelja je, da je dober vir probiotikov. Probiotiki so koristne bakterije, ki živijo v našem črevesju in pomagajo ohranjati zdravo ravnovesje mikroflore. Uživanje probiotikov lahko pomaga izboljšati prebavo, okrepiti imunski sistem in celo pospešiti hujšanje.

Kislo zelje vsebuje tudi veliko vitamina C, vitamina K in vitamina B6. Vitamin C je antioksidant, ki pomaga ščititi telo pred prostimi radikali, vitamin K pa je pomemben za strjevanje krvi in zdravje kosti. Vitamin B6 je potreben za pravilno delovanje živčnega sistema in proizvodnjo rdečih krvnih celic.

Poleg tega ima kislo zelje malo kalorij in veliko vlaknin, zato je odlična izbira živila, kadar želite izgubiti kakšen kilogram. Fermentirana narava zelja prav tako pomaga zmanjšati napenjanje, pline in zaprtje.

Kislo zelje je enostavno pripraviti in ga lahko uživamo na različne načine. Lahko ga jemo kot prilogo, dodamo sendvičem, juham in enolončnicam ali celo kot preliv za pico in hrenovke. Na splošno je kislo zelje okusno in hranljivo živilo, ki ga lahko uživa vsak. Zaradi številnih prednosti je odličen dodatek k vsaki dieti.

PREBERITE TUDI: 10 najboljših naravnih odvajal

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj