Do ugotovitve so prišli ameriški znanstveniki. Vitamin C naj bi se namreč povezal s kemično sestavo rakave celice in sprožil verižno reakcijo ter tako ustvaril tolikšno količino vodikovega peroksida, da bi uničil bolne celice in zdrave pustil nedotaknjene.

Vitamin C upočasnjuje rast rakavih celic­

Vitamin C upočasnjuje rast rakavih celic


­Raziskovalci so injekcije vitamina C vbrizgali mišim, katerim se je rak na jajčnikih, rak trebušne slinavke in možganski tumor zmanjšal kar za polovico. Britanski znanstveniki pa so ob rezultatih ameriške raziskave skeptični, saj menijo, da bi C vitamin lahko zmanjšal učinke obsevanja in kemoterapije.

Zaradi nadvse uspešnih rezultatov vpliva vitamina C pri miših pa ameriški raziskovalci že razmišljalo, da bi poskusno začeli vbrizgavati vitamin C ljudem. Ena doza naj bi vsebovala kar štiri grame vitamina C na kilogram telesne teže in je veliko večja od količine vitamina, ki bi ga človek lahko zaužil prek hrane ali zdravil.

Uspešnost vitamina C leži tudi v tem, da se rakaste celice po kemični sestavi razlikujejo od zdravih celic in zato tudi drugače reagirajo na vitamin.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj