Socialna omrežja so se dotaknila slehernega posameznika. Imamo prijatelje, všečkamo objave, statuse in fotografije. Vemo, kje se nahajajo naši prijatelji in kaj se kje dogaja. 
 
 
S takim objavljanjem seveda ni nič narobe, dokler je v mejah normale.
 

PREBERITE TUDI: Facebook povzroča upad sreče in zadovoljstva pri ljudeh

Zakaj ljudje pretiravajo s svojimi objavami in vsak svoj korak obelodanijo javno?
 

 

Potreba po zunanji potrditvi

Socialni mediji imajo dandanes žal to moč, da lahko posameznik sam določa, kakšna bo podoba njegovega življenja na zunaj. Se vam ne zdi čudno, da podatki kažejo, koliko je nesrečnih ljudi, na socialnih omrežjih pa so vsi izjemno srečni? Socialni mediji so postali način izražanja in možnost podajanja umetne slike svojega življenja z namenom, da nas drugi vidijo srečne.
 
Zares srečni ljudje tega enostavno ne potrebujejo. Ko si srečen, in uživaš svoje življenje, se ne pustiš motiti s konstantnim fotografiranjem in pregledovanjem fb strani, temveč samo si. Samo obstajaš, Uživaš. Dihaš. Zajameš trenutek. Kakšna svoboda! Ni ti potrebno razmišljati, kje se boš slikal in kako boš nekaj objavil.
 
 

PREBERITE TUDI: 6 opozorilnih znakov, da ste odvisni od Facebooka

Močno pretiravanje

Žal je Facebook preplavljen s takimi, ki močno pretiravajo – ni dovolj le slika točke izleta, potrebno je naznaniti že odhod na izlet, prihod na cilj in sproti objavljati celoten potek tega dne. Tudi, če nikamor ne gredo – ne mine dan, ko ne bi svetu naznanjali kaj počnejo. 
 
To privede to tega, da so ljudje zasvojeni z vznemirjenjem, všečki, komentarji.
 

 

Svoje otroke, sebe, partnerja, znamenitosti vidijo le še skozi objektiv telefonskega fotoaparata

Svoje otroke žal vidijo le še skozi objektiv svojega telefona. Najbolj so pomirjeni, ko nekam prispejo, in v svet pošljejo sliko, kje se nahajajo. To, da vsi vedo, kje so, v njih vzbuja zadovoljstvo. Nikamor več ne znajo, ne da bi to povedali širnemu svetu. Tistega sončnega zahoda, ki so ga slikali, se verjetno sploh niso naužili drugače, kot preko objektiva. 
 
Do neke mere je povsem normalno,  da javno objavimo kraje, ki so nam všeč, ki smo jih obiskali in da smo ponosni na to, s kom hodimo in kako lepo se imamo. Konec koncev so socialna omrežja namenjema temu, da ljudem, ki jih ni zraven nas, pokažemo, kako smo se kje imeli ali kaj počnemo, še preden se vidimo v živo.
 

PREBERITE TUDI: Kako Facebook povzroča depresijo?

 
Srečen človek (par ali družina) je zaposlen sam s sabo in ne z družbenimi omrežji. Srečna družina je srečna, ker so skupaj, in to jim je dovolj. Drugega ne potrebujejo. Normalno je, da se vsake toliko pohvališ, se pokažeš, da še obstajaš, objaviš s kom in kje uživaš, vendar s tem ne pretiravaš, in ne dovoliš, da ti Facebook kreira dan.
 

Foto: Pixabay, Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj