Četudi še niste preizkusili metode znane japonske gurujke za organizacijo in pospravljanje, Marie Kondo (metoda KonMari), verjetno vseeno veste, kaj mora biti v kuhinji urejeno, da bo lahko postala prostor, v katerem se boste dobro počutili in vas bo osrečeval. Upoštevajte 5 preprostih nasvetov za lepši dom …

1. Pospravite vse odvečno

V kuhinji imejte na vidnih mestih le tiste pripomočke in manjše električne aparate, ki jih zares pogosto potrebujete. “Vse, kar lahko gre v predal ali omaro, naj se pospravi,” svetuje Marie Kondo. Več prostora kot boste naredili, več ga boste imeli za pripravo hrane. To ne pomeni, da kakšna prelepa vaza ne more ostati zunaj, a vse ohranite minimalistično in po pravilu manj je več.

PREBERITE TUDI:  To je po metodi Marie Kondo največja napaka pri pospravljanju omare

2. Pobrišite vodo okoli korita

Po tem, ko pospravite posodo, tudi obrišite umivalnik, saj se tako na njem ne bo nabiral vodni kamen, kuhinja pa bo videti urejena in pospravljena.

3. Posodo takoj pospravite

Če posodo pomivate na roke, jo takoj, ko jo pomijete, tudi pobrišite in pospravite. Če imate pomivalni stroj, potem umazano posodo po obroku pospravite v stroj. Tako bo kuhinja videti urejena in pospravljena.

4. Imejte svoj poseben predal

Marie svetuje, da morate tudi v kuhinji imeti predal, v katerem imate shranjene vse svoje priljubljene pripomočke, krožnike, prte, … tako kot svoj predal za nakit, imejte svoj predal tudi v kuhinji. Tako boste svoje najlepše kozarce, jedilni pribor in vse ostalo, tudi pogosteje uporabljali.

5. Hranite sestavine, ki so vam všeč

Redno pospravljajte sestavine in zavržite vso hrano, ki ji je potekel rok uporabe, prazno embalažo kot so plastične posodice, kozarci, … Pri odstranjevanju odvečnih stvari v kuhinji, naj vam bo vedno v pomoč pravilo, da se nekega predmeta ne znebite, če vam ta prinaša veselje. Če vam torej kakšen steklen kozarec od prazne marmelade, to prinaša, ga lahko ohranite tudi po metodi Marie Kondo.

PREBERITE TUDI:  Neverjetno, kako gurujka pospravljanja Marie Kondo zloži takšno rjuho

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj