Seveda se ličenje malce spreminja z menjavo letnih časov, vendar tokrat ne gre le za izbiro jesenskega odtenka šminke, ki bi jo kombinirale s suknjičem; ali za to, da pospravimo vse svetle spomladansko-poletne odtenke. Namesto tega se trendi ličenja za jesen/zimo 2022 bolj prilagajajo razpoloženju.

Po dolgem obdobju ličenja “no make-up make-up look” (tj. svež in spočit videz, ki je tako naraven, kot da smo brez ličil) se zdaj spet vračamo k eksperimentiranju s šminko, rdečilom za lica in ličili za oči. Kajti ličenje je lahko tudi zabavno, kajne?

Drzna lepota se vrača in mi jo sprejemamo z odprtimi rokami; temna šminka ali glos za ustnice bosta to jesen in zimo res močna, zato smo vrhunske umetnike ličenja prosili, da z nami delijo svoje napovedi o glavnih trendih ličenja za jesen/zimo 2022.

1. Poudarjene ustnice

Izbor enega elementa, kot so oči ali ustnice, in nanos drznega odtenka, bo eden največjih trendov ličenja za jesen/zimo 2022. Koža je zdrava in sijoča, barva na ustnicah, licih ali očeh pa je drzna in močna. To je poudarek na obrazu, ki pritegne pozornost, hkrati pa ohranja videz in občutek pristnosti kože.

Ključ do tega trenda je, da je podlaga sijoča in lahkotna, da lahko pokažemo barve in teksture kože. Pomislite na drzno šminko v kombinaciji s preprostim črtalom za oči in sijočo, naravno kožo.

2. Nočna luksuzna nostalgija

Glede na študijo Cult Beauty so bili izdelki, kot so bleščice za telo, ličila v kovinskih odtenkih in razni okraski za ličenje med najbolj iskanimi trendi leta 2022. Tako je – vse, kar ste nosili v osnovni in srednji šoli, se vrača, na kar so nedvomno vplivali neverjetni videzi ličil za oči v filmu Euphoria.

Tokrat se izogibamo telesnim bleščicam in se odločamo za svetleča senčila v bleščečih odtenkih, ki imajo skoraj prosojen učinek – kot nalašč za sezono zabav. Ker se tema evforije nadaljuje, se pojavljajo brizganja ledenih odtenkov, igra s kovinskimi poudarki z blokom srebrne ali barvne folije.

3. Vinilni sijaj

Šminka je v tej sezoni zgodba dveh skrajnosti; ali popolnoma mat, kot so priljubljene že nekaj let; ali pa kot lakirane, visoko sijoče vinilne ustnice. To sezono bomo videli več gradientnih bleščil za ustnice s svetlejšo rdečo na sredini in temnejšo na zunanji strani, kot jih je na Met Gala nosila Gigi Hadid.

4. Rdečilo za lica

Rdečilo za lica je še vedno močno prisoten trend ličenja, ki ostaja z nami tudi za jesen/zimo 2022. Trenutno je opaziti velik trend nanosa rdečila za lica na veliko različnih načinov; eden od teh načinov je “strobing rdečila”, ko pod podlago uporabite šminko ali kremno rdečilo; počakate, da se fiksira, nato pa ga prekrijete s podlago. Ideja je, da se rdečilo pravilno zlije s podlago in ustvari videz naravne rdečice.

Rdečilo pa se veliko uporablja tudi pod očmi,: rdečilo za lica nanesite vse od zunanjih ličnic do področja pod očmi, nato uporabite korektor za osvetlitev in ga zabrišite. Ideja tega trenda je, da polepšate vse motne ali temne kolobarje in poskrbite za izjemno svetel in svež obraz.

Rdečilo za lica je prav tako videti zelo lepo, če je naneseno malce bolj koncentrirano na ličkih; v kombinaciji z osvetljevalcem na ličnicah pa je videti večdimenzionalno.

PREBERITE TUDI: Video: Ličenje za posebne priložnosti: Kako ustvariti videz popolne zapeljivke?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj