… senčila za veke. Ali izberete zlato, ki je bila velik hit letošnjega poletja, ali srebrno ali katerokoli kovinsko svetlečo se senčilo za veke; ali ga nanesete po celi veki ali le osvetlite notranje kotičke oči – v vsakem primeru boste nadvse modne in 'in'!

Metalik sence izgledajo dobro na vsakomur, razen na pretirano nagubanih vekah, saj bodo gubice še dodatno poudarile. Pazite le, da izberete odtenek, ki ustreza vašemu podtonu polti – to je veliko bolj pomembno kot barva oči! Če ste hladen tip, boste najboljše izgledale v hladnih in nevtralnih odtenkih, če ste topel, v toplih in nevtralnih.

Kovinske sence lahko naneste samostojno z močno poudarjenimi trepalnicami; v kombinaciji z eyelinerjem, kar izpade še posebej zvezdniško, damsko in glamurozno; ali pa z njim osvežite svoj klasični zadimljen videz oči 'smokey eyes'. Nanos svetlega kovinsko svetlečega senčila v notranjih kotičkih očesa pa bo ustvaril videz bolj spočitih oči in ga ob skromnejšem nanosu lahko mirno vpeljete v svojo vsakodnevno rutino ličenja.

Kako jih nanesti?

  1. Najprej nanesite podlago za veke, ki bo ustvarila primerno podlago, da se bo senčilo dejansko oprijelo veke in se ne usipalo po licih, ter podaljšala obstojnost.
  2. Po celi veki ali le na želene predele (notranji kotiček oči, izbočen del veke nad trepalnicami, spodnji zunanji del oči) nanesite izbrano svetleče senčilo.
  3. Nanesite eyeliner – najlepše so videti tekoči ali gelni. Bodite zelo natančne, tu površnost odpade, saj bo rezultat le malomaren videz!
  4. Po želji dodatno zasenčite oči s temnejšimi senčili; npr. poudarite globino s poudarjanjem gube in zunanjega dela očesa.
  5. Nanesite intenzivno maskaro, ki bo močno poudarila vaše trepalnice.

Dodatni nasveti

  • Nikar ne nanašajte metalik senčil med in pod spodnje trepalnice v prevelikih količinah. Manj je več.
  • Ko zabrisujete nanesena senčila, poskrbite, da boste res temeljite, da ne bo ostrih prehodov, temveč le nežno prelivanje odtenkov.
  • Za nanos na manjše predele očesa (med spodnje trepalnice, notranji kotiček oči …) uporabite zelo majhen čopič – le ta bo zagotovil natančen nanos.
  • Ob močno naličenih, svetlečih se očeh, naj ostanejo ustnice neopazne in mat. Idealna izbira bodo tudi nude ustnice.

Kako ti je všeč tak videz, ga boš nosila? Vsak dan ali le za posebne, praznične priložnosti, ki so pred vrati?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj