… če jo redno uživate? Ko vase vnašate pečen krompirček, hamburgerje, hot doge, pizze in podobne zadeve, v telo vnesete tudi ogromno količino sladkorja, nasičenih maščob in ogljikovih hidratov. Tovrstno prehranjevanje pa dolgotrajno pusti na telesu posledice.

Poslabšanje spomina in kognitivnih funkcij

Študija na oregonski univerzi v ZDA je pokazala, da prehrana bogata z nasičenimi maščoba in sladkorjem negativno vpliva na bakterijo v črevesju, ki je povezana s poslabšanjem spomina in kognitivnih funkcij. Prav tako negativno vpliva na zmožnost človeka, da se prilagaja spremembam.

Bolezni srca in ožilja

Nasičene maščobe znatno pripomorejo k napredovanju ateroskleroze ter drugih bolezni srca in ožilja, ki nam lahko skrajšajo življenje tudi za 20 let in več.

Povišana možnost depresije

Študija, opravljena v letu 2012, je dokazala, da so ljudje, ki redno uživajo hitro prehrano, najpogosteje samski, z dolgim delovnikom in kadilci. Prav tako zaužijejo manjše količine sadja in zelenjave, kar je povezano z nastankom depresije.

Zaprtost

Ker je hitra prehrana premalo bogata z vlakninami, je možnost za zaprtost toliko večja.

Večja možnost za raka

Zaradi načina priprave hitre hrane (cvrenje), obstaja velika verjetnost, da boste prej zboleli za rakom kot osebe, ki se hitre hrane izogibajo.

PREBERITE TUDI: Hitra hrana povzroča odvisnost

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj