Prav tako sta na voljo dva programa čiščenja: GoCare in MaxCare. Prvi je enominutno čiščenje, ki je nadvse primerno in uporabno za čez dan in po jedi, ko se nam večinoma mudi, drugo pa je podaljšano 3-minutno temeljito čiščenje za zjutraj in zvečer.

Posebnost polnilcev Ščetk Sonicare je tudi v tem, da niso klasični, temveč elektromagnetni, kar pomeni, da spodaj ni nobenega vidnega priključka, temveč le plastika, polnjenje pa se začne, že ko se ščetko dovolj približa polnilcu.

Test zobne ščetke Sonicare FlexCare

Ščetka Sonicare FlexCare ima tudi indikator stanja baterije, ki opozarja na stanje oz. morebitno iztrošenost baterije. Zelena lučka prikazuje polnjenje baterije, rumena lučka pa pokaže, kdaj je potrebno držalo ponovno napolniti. Priložen pa je tudi manjši, prenosni polnilec (poleg klasičnega), tako da je lahko ščetka vedno z vami, kamorkoli greste – v službo, na počitnice, potovanje …

Po našem mnenju oz. za naše potrebe največja in najbolj dobrodošla prednost pa je UV čistilec, ki omogoča hitro, enostavno in zanesljivo razkuževanje nastavkov. Sicer se ga lahko uporablja po vsaki uporabi ščetke, vendar je po našem mnenju in izkušnjah – seveda pod pogojem, da se ščetko po vsaki uporabi temeljito spere s čisto vodo in hrani na suhem – popolnoma dovolj enkrat tedensko ali še redkeje.
Da lahko člani gospodinjstva ločijo svoje nastavke, so na voljo barvni obročki, saj je kljub UV čiščenju ščetk potrebno, da ima vsak član gospodinjstva svoj nastavek.

Druga pomembna izboljšava je neprimerljivo lažje čiščenje nastavkov. Pri prejšnji ščetki Sonicare Elite je bilo to malce oteženo, saj so se zaradi vdolbine in magneta pod nastavkom nabirali voda, ostanki zobne paste in bakterije, kar je lahko povzročilo neprijetne vonjave. Nova ščetka FlexCare ima to zelo dobro rešeno, saj se nastavek le potegne dol in zelo temeljito očisti, ker ni nikjer nobenih vdolbin. Zares zelo praktično in uporabno, predvsem pa higienično.
Čisti pa se tudi UV enota, tako da je zares v celoti poskrbljeno za izjemno higieno, preprečevanje nastanka bakterij in vsega, kar sodi poleg.

Sicer ima nova ščetka tudi eno slabo lastnost, ki je sicer v primerjavi z vsemi prednostmi zanemarljiva, a vseeno obstaja – to je glasnost. Je namreč bolj glasna od svoje predhodnice Elite, česar sicer niti ne bi ugotovili, če ne bi ščetk primerjali vzporedno. Poleg tega tudi nismo opazili, da bi bilo kar 80 % manj vibracij v ročaju – sicer jih je malo manj, vendar se nam ni zdelo, da bi bil ta odstotek tako visok.

Po uporabi so zobje izjemno gladki, pravzaprav delujejo kot spolirani, po dolgotrajnejši uporabi pa tudi opazno bolj beli, kar pomeni, da navedbe o nežnem, a intenzivnem čiščenju in še boljšem odstranjevanju oblog držijo.
Skratka, Ščetka Sonicare FlexCare ima celo vrsto prednosti in izboljšav, ki bodo razveselile in zadovoljile tudi najbolj zahtevne uporabnike. Nas je vsekakor pozitivno presenetila, saj dejansko nismo pričakovali toliko in tako uporabnih izboljšav. Vsekakor jo zelo priporočamo vsem, ki se zavedajo pomembnosti ustrezne nege zob in ustne votline ter dejstva, da imamo samo ene stalne zobe, ki bodo ob pravilni negi in oskrbi trajali celo naše življenje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj