Nekje po 30, najkasneje pa po 40-em se začnejo kazati prvi znaki staranja. Kdaj natanko, je najbolj odvisno od našega življenjskega sloga in veliko manj od genov, kot bi vas nekateri morda radi prepričali. In medtem, ko je staranje normalen pojav, ki se mu ne moremo izogniti, pa je vse prej kot nekaj, kar si želimo, še najmanj ženske.

Ena od stvari, ki pride z leti – poleg gub, gubic in povešanja obraza – je tudi manj sijoča, bolj pusta koža. Če jo redno in pravilno negujemo, je ta proces seveda veliko počasnejši in manj opazen, zato je prav, da negujemo in skrbimo tudi za svoj videz.

Še zlasti če se sicer počutimo mladostne in vitalne, prekomerno postaran obraz ni nekaj, česar bi se ravno veselile. Dandanes imamo sicer na voljo mnogo sredstev pomlajevanja, ki dajejo opazne učinke, a mnoge ženske imajo raje neinvazivne metode, ki nas videz le osvežijo.

Tudi sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože. Seveda pa tudi te niso čudežne, če redno, vsakodnevno same vsaj osnovno ne skrbite za svojo kožo – kako, si preberite v članku osnovna nega obraza.

V zadnjih letih je postala zelo priljubljena korejska nega kože in njihovi načini za ohranjanje mladostnega videza, in priznati moramo, da jim gre izvrstno od rok, saj so lahko za vzor celotnemu zahodu. Medtem, ko se nisem nikoli lotila korejskega oz. azijskega načina nege kože, saj mi je preprosto preveč zamuden, pa tudi ne maram na kožo nanašati xy plasti tonikov, krem in vsega vmes – prisegam namreč na pristop ‘manj je več’ – pa je mojo pozornost pritegnil nov sistem korejske nege kože ProFacial, ki ga izvajajo v Estetski kliniki Medved Višnjar. Tretmaji, občasno nekam greš in te lepo razvajajo in naredijo več postopkov naenkrat, pa so mi zelo ljubi, zato sem se odločila, da preizkusim.

Kaj sploh je ‘ProFacial’?

Naprava ProFacial

Gre za metodo, ki jo v kliniki izvaja medicinska sestra s posebno napravo ProFacial. Postopek traja nekje uro do dve – odvisno od tega, ali vam dela le obraz ali tudi vrat in morda celo še dekolte. Kaj torej sploh je naprava ProFacial oz. kako deluje?

ProFacial je čisto posebna, nadvse inovativna naprava, ki poskrbi za osvežitev kože in neinvazivno pomlajevanje tudi globlje v kožo. Združuje kislinski piling, ionski lifting kože, radiofrekvenco in ultrazvok, kar so vse preverjene tehnologije, ki vsaka na svoj način poskrbi za pomlajen, osvežen in privzdignjen videz kože. Za razliko od mnogih ostalih postopkov, ko lahko sledijo zabuhlost, rdečina, otečenost ali celo lupljenje kože – včasih pa tudi očitno nenaraven videz – pa smo po ProFacialu direktno za na gala dogodek.

Tretma ProFacial poteka v več fazah, kako natanko, pa si oglejte v natančnejšem opisu.

Potek postopka ProFacial

Postopek ProFacial poteka v 6 fazah in začne se s prvo, ki je kombinacija kemičnega in mehanskega pilinga.

Preden medicinska sestra začne s postopkom – meni je seveda delala naša stara znanka Laura, medicinska sestra in magistrica kozmetike – najprej očisti ličila in površinske nečistoče z obraza. Nato se začne zares.

Kislinsko-mehanski piling obraza odstrani odmrle celice

Postopek se začne s kislinsko-mehanskim pilingom, ki ga izvaja z napravo s posebnim nastavkom, ki nanaša mešanico kislin na kožo in jo nežno masira, tako, da se hkrati izvaja kemični in mehanski piling. Raztopino za kemični piling sestavljajo tako alfa- kot tudi beta-hidroksi kisline (mlečna in salicilna), tako, da je poskrbljeno za vse učinke, ki jih nudijo kisline.

Masažna glava je pravzaprav zračni kompresor, kjer močan pritisk zraka odstranjuje odmrle celice (mehanski piling); hkrati pa raztopina kislin odstranjuje odmrle celice na kemični način. Poleg tega pa deluje še močan vakuum, ki poskrbi za globlje prodiranje sestavin, ki se jih nanaša in s tem seveda intenzivnejši učinek. Prva faza torej odstrani vse odmrle celice s kože, da kar zasije in postane gladka in mladostno-sijoča.

Radiofrekvenčna terapija za zatezanje kože

Sledi radiofrekvenčna terapija, s pomočjo katere se s segrevanjem dermisa spodbudi nastajanje novega kolagena – ne pozabimo namreč, da je upadanje kolagena temeljni krivec za povešen videz našega obraza. Postopek je nadvse prijeten, kot nekakšna sproščujoča masaža s toplim nastavkom, ob kateri skorajda na pol zadremam. S tem postopkom se stimulira nastajanje novega kolagena in izboljša elastičnost kože.

Ultrazvok pospeši vpijanje učinkovin

Pri postopku, ki se ga izvaja z ultrazvokom, se na kožo najprej nanese aktivno učinkovino, ki se jo izbere glede na stanje oz. problematiko kože. To so lahko hialuronska kislina, vitamin C, aminokisline, peptidi … ki jih nato s pomočjo ultrazvoka penetrirajo v globlje plasti kože, s čimer se doseže boljši učinek.

Ionski lifting

Zadnji postopek pa se imenuje ionski lifting, pri katerem se s pomočjo elektrod pospeši vpijanje snovi globlje v kožo in tako izboljša elastičnost kože s stimuliranjem kožnega tkiva in mišic. To je tudi idealen način, da se pospeši vpijanje vodotopnih aktivnih sestavin, kot je npr. vitamin C. Hkrati ima ta faza tudi lifting učinek.

Po tretmaju

Po tretmaju mi je Laura nanesla še kremo s kislinami in postopek je bil zaključen. Ker je moja koža izjemno tanka in reaktivna, sem bila prepričana, da bom po toliko obdelovanja kože – kisline, mehanski piling in vse ostalo – v obraz povsem rdeča in bom šla lahko samo še domov. Lahko si predstavljate moje presenečenje, ko sem se po tretmaju pogledala v ogledalo in je bila moja koža le sveža in spočita – kot po enem tednu kakovostnega spanca ali sproščujočega dopusta. Prav nisem mogla verjeti svojim očem. Nanesla sem si še ličila in nadaljevala z delovnim dnevom.

Nisem mogla verjeti, da je bila moja tanka in reaktivna koža po tretmaju brez kančka rdečine. Dodala sem kapljico pudra in ostalih ličil in nadaljevala delovni dan.

ProFacial™ je torej rešitev, ki ponuja vse v enem, saj v eni sami napravi združuje kislinski piling, ionski lifting, multipolarno radiofrekvenco in ultrazvok. Kombinacija vseh tehnologij poskrbi za globinsko čiščenje kože, saj odstrani nečistoče tako s površine kože kot tudi očisti pore; kožo obnovi; spodbudi nastajanje novega kolagena; kožo navlaži in nahrani; izboljša videz drobnih gubic in poskrbi za svež in mladosten videz kože.

ProFacial ob enem samem obisku poskrbi za celostno nego kože in vam ni treba žrtvovati časa za nešteto obiskov. Res ga toplo priporočim vsem, ki želijo v kratkem času opraviti več postopkov naenkrat in po tretmaju izgledati sveže in spočite (in tudi spočiti, saj tudi moški čedalje bolj skrbijo zase in to ni več sramota ali tabu tema). Ker sama že tako redno skrbim za kožo, razlika sicer ni bila drastična, bo pa zato toliko bolj opazna pri vseh, ki negi kože namenjajo manj pozornosti.

Skratka, priporočam! Za več informacij pa kontaktirajte Estetsko kliniko Medved Višnjar, kjer vam bodo z veseljem svetovali.

Tanja Matko
Avtorica in urednica Planeta Lepote

PREBERITE TUDI: Preizkusila sem LipoContrast ~ inovativni nov tretma za lokalno izgubo telesne maščobe

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj