… vrsto drugih neprijetnih simptomov.

Ugotovljena je bila povezava med alergijami in hrano. Ugotovljeno je bilo, da obstajajo nekatera živila in rastline, ki lahko brez nezaželenih posledic pomagajo pri sezonskih alergijskih stanjih.

Brstični ohrovt

Brstični ohrovt, tako kot večina živil, bogatih z vitaminom C, lahko lajša alergijske reakcije. Kadarkoli začutite željo po prigrizku, grizljajte brstični ohrovt ali ga dodajte kot prilogo.

Listi koprive

Cenovno zelo ugodna rastlina v naših krajih (ker jo lahko naberemo zastonj), vendar se za vsak slučaj pred uporabo posvetujte s strokovnjakom, da se prepričate, da ni eden od sprožilcev alergij.

Uporablja se lahko tudi v obliki čajev, številne raziskave pa so doslej potrdile, da pozitivno vpliva na ljudi, ki imajo sezonske alergije. Priporoča se, da uporabite posušene liste koprive in počakate 15 do 20 minut, potem ko jih prelijete z vrelo vodo.

Pomaranče

Pomaranče so samo primer sadeža, bogatega z vitaminom C, ki je zelo koristen za vaše telo, tudi v takšni borbi. To kažejo, doslej opravljene manjše študije.

Med

Čisti med ima veliko akumuliranih plusov, ko govorimo o njegovi zdravi vlogi za naše telo. Čisti med ima zelo pomirjujoč učinek, ko gre za pojav sezonskih alergij. Vsebuje visoko vsebnost propolisa ter vitaminov, ki pomagajo pri izgradnji in boljšem ohranjanju imunskega sistema.

PREBERITE TUDI: Vse koristi nesegrevanega medu (ki je edini pravi med, od katerega imate dejansko koristi)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj