… nudi številne zdravstvene koristi, ki lahko pomagajo preprečiti resna zdravstvena stanja v prihodnosti?

Verjetno poznate artičoke, ko naročite pico v restavraciji, a to zelenjavo je vredno dodati na svoj krožnik iz več razlogov. Raziskave kažejo, da lahko artičoke v vaši prehrani pomagajo znižati holesterol, izboljšati raven sladkorja v krvi in ​​celo preprečijo zamaščenost jeter in stanja, ki lahko nastanejo zaradi tega.

Artičoke lahko izboljšajo prebavo

Impresivna prednost artičok je, da lahko pomagajo tistim s prebavnimi težavami. Artičoke spodbujajo rast zdravih bakterij v črevesju, ker vsebujejo inulin, vrsto prebiotičnih vlaken. Vsebujejo tudi cinarin, spojino, ki spodbuja nastajanje žolča in izboljšuje prebavo maščob.

Artičoke lahko izboljšajo zdravje jetee

Ko gre za jetra, vam lahko artičoke pomagajo obdržati svoja. Jetra so eden najpomembnejših organov za razstrupljanje telesa, in ko so preobremenjena, se lahko pojavijo zdravstvene težave, kot so debelost, sladkorna bolezen in presnovni sindrom.

Študije kažejo, da lahko spojine v artičoki ščitijo jetra pred toksičnimi preobremenitvami in spodbujajo rast novega, zdravega tkiva. V eni študiji na osebah z brezalkoholno maščobno boleznijo jeter je jemanje ekstrakta artičoke vsak dan dva meseca povzročilo izboljšano delovanje jeter.

Dodatne raziskave, opravljene na debelih odraslih z brezalkoholno maščobno boleznijo jeter, so pokazale, da jemanje ekstrakta artičoke dnevno dva meseca zmanjša vnetje jeter in zmanjša odlaganje maščob. Znanstveniki domnevajo, da je to verjetno posledica spojin cinarina in silimarina.

Dodajanje artičok na svoj krožnik je odličen način, da uživate v teh zdravstvenih koristih.

PREBERITE TUDI: Recept: Rižota s slanino in artičokami

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj