… bi jo lahko uporabili za preprečevanje in zdravljenje te bolezni. Ugotovili so namreč, da sulforafan deluje proti rakavim izvornim celicam, kar se je potrdilo tako v testih na miših kot tudi celičnih kulturah. Sulforafan je napadel in uničil rakave izvorne celice in preprečil nastajanje novih tumorjev.

Da ima sulforafan delovanje proti rakavim celicam, so pokazale že predhodne raziskave, ta pa je dokazala in potrdila delovanje te učinkovine na izvorne celice raka dojk. To je še posebej obetavno, saj kemoterapije ne delujejo proti izvornim rakavim celicam, ki so temeljni razlog, da se rak vrne in razširi. Raziskovalci so prepričani, da je zato za preprečenje ponovnega pojava raka treba uničiti rakave izvorne celice.

V raziskavi so raziskovalci mišim z rakom dojk vbrizgali različne koncentracije sulforafana, pridobljenega iz ekstrakta brokolija, nato so z različnimi priznanimi metodami preverili stanje rakavih izvornih celic v tumorjih. Meritve so pokazale drastičen upad rakavih izvornih celic v tumorjih, poleg tega pa rakave celice niso bile več sposobne tvoriti novih tumorjev.
Nato so sulforafan testirali še na človeških celicah raka dojk na celičnih kulturah in dobili podobne rezultate.

Sulforafan je tako izjemno naravno novo zdravilo, treba pa je seveda poudariti, da so bile koncentracije sulforafana, ki so jih uporabili v raziskavi, veliko višje, kot bi jih lahko dosegli z brokolijem v prehrani. Veliko več sulforafana kot brokoli pa vsebujejo brokoli kalčki, zato so v obliki naravnega prehranskega dopolnila izjemno sredstvo za ohranjanje in vračanje zdravja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj