… kot smo jih zaužili, bomo shujšali. To sicer drži,a  le deloma – čedalje bolj jasno namreč postaja, da je še bolj kot število kalorij pomembno, kaj zaužijemo. Tako za zdravje kot tudi hujšanje in kam se nam nalaga maščoba. Zdaj pa je dejstvo, da obsedeno štetje kalorij in tehtanje hrane dolgoročno ne vodi v uspeh, potrdila še ena raziskava.

Udeležence so prosili, naj v svojem načinu prehranjevanja spremenijo le eno stvar: vse preštejejo. Ampak res vse. Tako so en teden šteli, kolikokrat so dvignili hrano k ustom, koliko požirkov so naredili (vsega, kar ni bila voda), koliko ugrizov v vsak grižljaj. Po tem so morali narediti novo spremembo: 20 do 30 manj požirkov in zajemov hrane.

PREBERITE TUDI: Takole so nam oprali možgane, da je zajtrk nujen obrok

Po 4 tednih so brez, da bi se trudili zaužiti manj kalorij ali jesti bolj zdravo (to vam sicer priporočamo v vsakem primeru, saj je zdravje še bolj pomembno od vitke postave), shujšali. Strokovnjaki razlog pripisujejo dejstvu, da so njihovi možgani imeli več časa za to, da so dojeli, da je bilo hrane dovolj, tako so prej nehali jesti in s tem zaužili manj. Udeleženci so tako postali tudi bolj pozorni na prehranjevanje in niso več jedli popolnoma odsotni, osredotočeni na TV, branje, računalnik.

Če pa se vam zdi tovrstno štetje preveč naporno, lahko veliko naredite že s tem, da ko jeste, mislite le na prehranjevanje. Več o tem si preberite v članku 4 nasveti, da boste pojedli manj. Preizkusite, zagotovo deluje!

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post – preprosta in učinkovita pot do zdravja in vitke postave

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj