Med spanjem se odvijajo pomembni procesi, zato si ga privoščite vsaj 7do 8 ur spanja na noč. Pomembno pa je tudi, v čem spite …

Za spanje izberite posteljino in pižamo iz kakovostnih in naravnih materialov. Pozimi se svetuje, da spimo pokriti z volneno odejo (ki z gretjem krepi pljuča in ledvice, pod volneno odejo pa se tudi ne potimo), poleti pa s svilo, ki ima zdravilno moč. Presenečeni?
Svila ima namreč celo vpliv na to, da odpravlja gube. Ker ima isti pH kot koža, tudi koži najbolj ustreza, saj ureja pH celotnega telesa, kožo ščiti pri alergijah in ekcemih, odpravlja bolečine, vpliva na cirkuacijo in tako lahko zmanjšuje zatekanje nog, celulit, bolečine v sklepih, mišicah, … Svila telo celo ščiti pred elektrostatičnim in elektromagnetnim sevanjem, zato je tudo odlična pomoč pri stresu in koristna za miren spanec.
V obdobju, ko se zunanje temperature hitro spreminjajo in je en dan že zelo toplo, drug dan pa spet deževno in mrzlo, kombinirajte odeje iz volne in svile. Najbolj opimalno je, da spimo goli, pozimi pokriti s svileno rjuho in volneno odejo, poleti pa le s svilo. Če se goli ne boste počutili dobro, si privoščite svileno pižamo. Že če boste spali le na svilenem vzglavniku, bo razlika občutna.
Tako mogočni so darovi narave, le uporabljati jih moramo.
Foto: Pinterest
loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj