Naj gre za rojstne dneve, obletnice, zabave, zmenke ali katero koli drugo posebno priložnost, te kokosove kroglice bodo zagotovo vrhunec priložnosti. Če radi doma preizkušate nove recepte, ta recept takoj dodajte med zaznamke.

Sestavine

  • 1/3 skodelice kokosovega prahu
  • 1/4 skodelice smetane za stepanje
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 200 g bele čokolade
  • 1 žlica masla
  • 4 žlice kokosovih kosmičev

Postopek

Belo čokolado grobo nasekljajte in jo dodajte v skledo skupaj s smetano za stepanje. Za taljenje uporabite metodo vodne kopeli. Pri tej metodi lonec do polovice napolnite z vodo, postavite na močan ogenj in pustite, da zavre. Ko voda zavre, na lonec pristavite posodo z belo čokolado. Prepričajte se, da se posoda popolnoma prilega loncu in ne plava v njem. Sedaj naj bo ogenj nizek do srednji in pustite, da se bela čokolada popolnoma stopi.

Dodajte še maslo v skledo in premešajte. Naj se tudi stopi. Dobro premešajte in ko nastane gladka zmes, jo odstavite z ognja.

Stopljeni čokoladi dodajte kokosov prah skupaj z ekstraktom vanilije. Z lopatko ali žlico premešajte in naredite gosto zmes.

Pustite, da se zmes malo ohladi. Zdaj jo pokrijte s pokrovom ali folijo za živila in za nekaj ur postavite v zamrzovalnik. 2-3 ure je dovolj, da zmes obdrži obliko.

Mešanico vzemite iz zamrzovalnika. Z žlico zajemajte majhne dele zmesi in jih valjajte med rokami, da naredite kroglice. Te kroglice povaljajte v kokosovih kosmičih.

PREBERITE TUDI: Recept: Slan kokosov sorbet z arašidi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj