Načeloma je priporočljivo, da uživamo svežo hrano in čim manj predelano – bolje nekuhano kot kuhano; še manj pa hrano iz konzerv. A določenih sestavin drugače kot v konzervi ne moremo dobiti oz. bi bilo to izjemno težavno in zamudno – poleg tega ni vsaka konzervirana hrana slaba. Ena izmed slednjih je kokosovo mleko.

In za pripravo tele slastne dobrote boste potrebovali le 5 minut. Slan kokosov sorbet z arašidi je prav zagotovo nekaj, česar še iste preizkusili. Ja, čas je za nove okuse! Za pripravo potrebujete le 3 sestavine (ja, prav ste prebrali).

Sestavine

Za pripravo 2 porcij potrebujete:

  • 400 ml polnomastnega kokosovega mleka
  • 200 g medu
  • polovico do tričetrt žličke soli
  • pol skodelice praženih, slanih arašidov
  • 1 limeta, ki ste ji odstranili lupino, razrezana na rezine

Priprava

  1. V mikserju zmiksajte kokosovo mleko med in sol, da dobite homogeno zmes.
  2. Zmes dajte v aparat za delanje sladoleda; če ga nimate, pa prestavite v posodo in jo dajte v zamrzovalnik. Pri tem vsake pol ure z vilicami razbijte morebitne kristale, ki začnejo nastajati. To boste morali delati nekje vsake 2 do 4 ure – dokler mešanica ne dobi teksture sorbeta.
  3. Servirajte tako, da zmes razdelite v dve servirni posodici (če ne boste vsega pojedli kar sami) ter posujte z zdrobljenimi arašidi in koščki limete (malce limetinega soka pa lahko polijete po sorbetu).

Nasvet: med lahko zamenjate s stevio ali eritritolom, če se želite izogniti ogljikovim hidratom oz. ste na ketonski prehrani.

Dober tek!

PREBERITE TUDI: Recept: Rumove kroglice s kokosom

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj