… da rdeča čebula znižuje slab holesterol in preprečuje nastanek bolezni srca. Rdeča čebula, ki se najpogosteje uporablja v indijski in mediteranski kuhinji, pomaga odstraniti slab holesterol (LDL) iz telesa, ki lahko povzroči srčne napade in kapi. Poleg tega ohrani dober holesterol (HDL), ki ščiti pred boleznimi srca in ožilja.

rdeca_cebula

(Foto: bigoven.com)

Znanstveniki z univerze v Hong Kongu so s sesekljano rdečo čebulo hranili morske prašičke, ki so sicer jedli zelo nezdravo hrano, ki dviguje raven slabega holesterola. Po osmih tednih jim je slab holesterol upadel za približno 20 %. Rezultati tako potrjujejo, da redno uživanje čebule zmanjša nevarnost za koronarno srčno bolezen.

Čebula ima tudi sicerveliko koristnih učinkov na naše zdravje, saj preprečuje raka, srčne bolezni in tudi viroze. V deželah, ker uživajo velike količine čebule, imajo precej nižjo stopnjo rakavih obolenj; tako imajo Kitajci, ki zaužijejo zelo velike količine čebule in česna (večje kot kateri koli drug narod), kar za 40 % manj pojavnosti raka na želodcu, prav tako imajo v zvezni državi Georgia (ZDA), domovini čebule ‘Sweet Videlia’, za polovico manj primerov raka želodca kot ostale države.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj