… okornih kopenskih poteh in le bogati ljudje so si ga lahko privoščili. Danes lahko cimet najdemo v skoraj vsaki kuhinji. Toda ta pogosta začimba je več kot le okusen dodatek v pecivu, saj lahko prispeva k brezhibni koži in izboljšanju počutja.

1. Lahko zmanjšuje akne

Cimet ima protimikrobne lastnosti, ki so koristne pri zdravljenju aken. Ta začimba lahko uniči bakterije in glive, ki povzročajo nepravilnosti. Je tudi odličen vir močnih antioksidantov, ki varujejo vaše telo pred škodo, ki jo povzročajo prosti radikali. Ti lahko povzročijo vnetje kože, in ko se to zgodi, so naše pore blokirane, kar vodi do aken.

2. Upočasnjuje znake staranja

Prosti radikali lahko prispevajo tudi k prezgodnjemu staranju kože, kar povzroči drobne gubice, pigmentacijo in splošno dolgočasno kožo. Antioksidanti v cimetu upočasnijo ta proces, tako da vaše celice zaščitijo pred škodo. Cimet lahko celo spodbuja proizvodnjo kolagena.

3. Deluje protivnetno

Vnetje pomaga telesu v boju z virusi in popravi poškodbe tkiva. Če pa je usmerjeno proti lastnim tkivom vašega telesa, lahko postane nevarno. Študije so pokazale, da ima cimet protivnetne lastnosti in lahko celo zmanjša otekanje.

4. Zmanjša možnosti za srčne bolezni

Po raziskavah naj bi cimeti dodajali k svoji prehrani, da bo vaše srce zdravo. V študiji so podgane, ki so se 12 tednov hranile z visoko vsebnostjo maščob s cimetom, pridobile manj teže kot miši, ki so jedle mastno hrano brez cimeta. Prehrana z veliko maščob lahko privede do bolezni srca in dodajanje cimeta hrani lahko pomaga pri izravnavi tega tveganja.

PREBERITE TUDI: Nastanek diabetesa in bolezni srca lahko preprečite s cimetom

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj