Kumiko Nakata, raziskovalka, ki prihaja iz Japonske, je ugotovila, da lahko elektromagnetna valovanja iz Wi-Fi naprav, kot so mobilni telefoni in domači usmerjevalniki, povzročijo znatno škodo pri plodnosti moških.

PREBERITE TUDI: Škodljivi UV filtri

Težave pri moških

Kot poroča WHO (Svetovna zdravstvena organizacija) ima okoli 15 % parov težave pri spočetju. Kar tretjina težav pa naj bi prihaja iz moške strani. Seveda je veliko dejavnikov, ki vplivajo na plodnost. Slabo okolje, stres, slaba prehrana, genetika in čeprav se vam zdi skoraj neverjetno, tudi nošenje mobilnika v žepu, lahko zmanjša plodnost, kvaliteto sperme in poviša število mrtvih spermijev.

Raziskava

Japonski znanstveniki so odvzeli vzorce sperme 51 moških in jih razdelili v tri skupine. Pri poskusu so namesto mobilnika uporabili Wi-FI usmerjevalnik. Prva skupina elektromagnetnim valovom iz usmerjevalnika ni bila izpostavljena, druga skupina je valovom bila izpostavljena, vendar je nosila zašito, tretjo skupino pa so popolnoma izpostavili elektromagnetnim valovom. Usmerjevalnik se je nahajal v neposredni bližini žepa in posnemal karakteristike mobilnega telefona.

Rezultati so strašljivi

Ugotovitve znanstvenikov so strašljive. Po 30 minutni izpostavljenosti skoraj ni bilo sprememb. Daljša izpostavljenost pa je pokazala razliko. Po dveh urah v neposredni bližini Wi-Fi sevanja je gibljivost spermijev znašala le še 26,4 %, medtem ko je pri skupini, ki ni bila izpostavljena, gibljivost spermijev znašala 53,3 %. Po 24-urni izpostavljenosti je procent mrtvih spermijev znašal strašljivih 26,4 %, pri testni skupini pa le 8,4 % , kar je zaskrbljujoče.

Znanstveniki opozarjajo, da lahko veliko spremembo naredite že samo s tem, da raje telefon odložite kje drugje in ne v svoj žep.

PREBERITE TUDI: Je sonce res tako škodljivo ali: kaj v resnici povzroča raka?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj