… z univerze Manchester so pregledali in preučili skoraj 1000 mumij iz časa antičnega Egipta, da bi našli znake rakavih obolenj. Bolezen so odkrili pri eni sami mumiji, kar dokazuje, kako zelo redka je bila v tistih časih.

Ugotovitve raziskave kažejo, da so sodoben življenjski slog, onesnaženje in umetne snovi v našem zraku in hrani glavni povzročitelj te bolezni in da ne gre za stanje, ki se pojavi naravno. Znanstveniki so našli tudi zelo malo podatkov o simptomih raka v antični literaturi ter poudarili, da je prišlo do visokega porasta rakavih obolenj z industrijsko revolucijo. Danes je rak tako pogosta bolezen, da povzroči kar vsako tretjo smrt!

To tudi dokazuje, da porast rakavih ni posledica tega, da ljudje živijo dlje. V razvitih kulturah z močno razvito industrijo je rak na drugem mestu povzročiteljev smrti, takoj za kardiovaskularnimi boleznimi. V naravnem okolju ni ničesar, kar bi lahko povzročilo raka, zato ni dvoma, da gre za umetno ustvarjeno bolezen sodobnega načina življenja (onesnaženje, nezdrava, nenaravna hrana, spremenjen življenjski slog s premalo gibanja in veliko sedenja).

Znanstveniki so si zato enotni, da lahko zdrava prehrana (Glikemični indeks, Mediteranska dieta, Prehrana po krvnih skupinah), redna telesna aktivnost in normalna telesna teža preprečijo vsaj tretjino najbolj pogostih oblik rakavih obolenj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj