… pri mnogo mlajših. Prognoza je še vedno razmeroma slaba, zato je potrebno poslušati svoje telo in ob morebitnih znakih nemudoma obiskati zdravnika. Simptomi raka na jajčnikih so zelo prikriti in velikokrat pomislimo na kakšno drugo bolezen, zato ga v veliki večini primerov odkrijejo zelo pozno.

1. Napihnjenost

Ste zadnje čase pogosto napihnjena, čeprav ni tisti čas v mesecu in se ne grešite pri prehrani? Eden izmed prvih simptomov raka na jajčnikih je več kot tri tedne trajajoča napihnjenost brez poznanega razloga. Bodite pozorne tudi na druge znake in se odpravite k zdravniku.

2. Izguba apetita

Čeprav imate razmeroma dober apetit, zadnje čase niste pogosto lačna in se vam hrana upira? Drugi najpogostejši znak raka na jajčnikih in tudi mnogih drugih zdravstvenih problemov, je izguba apetita. Če se vam poleg tega pojavi še kateri izmed ostalih naštetih simptomov, le razmislite o obisku zdravnika.

3. Nenehno uriniranje

Pogosto uriniranje, čeprav ne zaužijete dovolj tekočine, je prav tako lahko eden izmed prvih znakov raka na jajčnikih, kot tudi vnetja urinarnega trakta. V vsakem primeru je potreben obisk pri strokovnjaku.

4. Bolečina v spodnjem delu trebuha

Eden izmed znakov raka na jajčnikih je lahko tudi dolgotrajna bolečina v spodnjem delu trebuha, ki ni povezana z ovulacijo in prebavnimi motnjami.

PREBERITE TUDI: Spontano prenehanje kajenja prvi znak pljučnega raka

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj