… imunskega sistema, zadnje čase pa tudi za dobro delovanje možganov in kot anti-depresiv, delujejo tudi proti virusu gripe. Delujejo tako, da ščitijo pred okužbo, če pa do nje vseeno pride, se hitreje pozdravimo in bolezen je v bolj mili obliki. Virus se namreč v pljučih manj širi.
Kot je že dolgo znano, so cepiva proti gripi praktično neučinkovita, kar priznavajo tudi strokovnjaki. Da se ne okužimo oz. če se, da čim hitreje ozdravimo, najbolje poskrbimo sami z zdravim načinom življenja, kar poskrbi za močan imunski sistem. Poleg rednega gibanja in zdrave prehrane k temu ogromno pripomorejo tudi prehranska dopolnila in eno izmed najbolj vsestranskih in učinkovitih so vsekakor probiotiki, ki vsebujejo mlečnokislinske bakterije.

PREBERITE TUDI: Probiotiki delujejo proti depresiji

Miši, ki so jim dajali mlečnokislinske bakterije, so pokazale več znakov okrepitve imunskega sistema, ki ščiti proti okužbam, med drugim povečanje števila alveolarnih makrofagnih celic v pljučih in dihalnih poteh, hitro proizvodnjo specifičnih protiteles proti virusu gripe in zmanjšane ravni vnetnih citokinov. Hkrati so miši razvile odpornost tudi proti sekundarni okužbi z virusom gripe.
Mlečnokislinske bakterije se nahajajo v fermentirani zelenjavi, ekoloških domačih mlečnih izdelkih (kefir) in prehranskih dopolnilih z mlečno-kislinskimi bakterijami. Pri slednjih pazite, da kupite dovolj močne in s čim več različnimi sevi kot so npr. probiotiki Natures Aid PRO Max 30, ki so na voljo v pakiranju 30 kapsul ali 60 kapsul.

PREBERITE TUDI: Probiotiki pomagajo tudi pri stresu in anksioznosti

Predvsem pa je treba h gradnji imunskega sistema pristopiti celostno, torej z zdravim načinom življenja – obrestovalo se  bo na vseh področjih: počutju, energiji, zdravju in videzu, hkrati pa je to najboljša naložba za zdravo in vitalno starost.
Rezultati raziskave so še posebej izjemni, ker so miši okužili s smrtno dozo virusa in je bila stopnja preživetja miši, ki so prejemale probiotike, kar 100 %, medtem ko so miši, ki mlečnokislinskih bakterij niso prejemale, smrtnost 100 %. Raziskava je bila objavljena v medicinski publikaciji Scientific Reports.

PREBERITE TUDI: Naravna sredstva proti gripi in prehladu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj