Družba Transport for London prepovedala oglas za “nezdrav” sir artizan.

Na londonskem prometnem omrežju so prepovedali oglas, v katerem je bil predstavljen artizan sir, saj naj bi bil preveč nezdrav. Organizacija Transport for London (TfL) je sporočila, da sir v oglasu ni v skladu z njenimi oglaševalskimi standardi.

Spletni prodajalec sira Cheesegeek je politiko označil za “izjemno poenostavljeno”.

Plakate za perone podzemne železnice in avtobuse je oblikoval ponudnik poslovnih prostorov Workspace. Na njih piše: “Vse se dogaja v podjetju Workspace, od prebiranja številk do spletne prodaje sira.”

“Frustrirajoče”

Edward Hancock, izvršni direktor zagonskega podjetja Cheesegeek, ki se ukvarja z izdelovanjem artizan sira, je dejal: “Celoten razlog za politiko TfL je preprečevanje debelosti pri otrocih, vendar je bizarno, da menijo, da bo obrtniški sir povzročal debelost pri otrocih.”

“Pred nekaj meseci smo najprej dobili dovoljenje, konec avgusta pa so nam naročili, naj jim povemo vsebnost nasičenih maščob v siru na sliki, in odgovorili so nam, da to ni v skladu z njihovimi standardi. To je izredno neprijetno in poenostavljeno razvrščanje živil. Kaže, da lastniki TfL menijo, da njihovi potniki niso dovolj inteligentni, da bi razumeli kompleksnost uravnotežene prehrane.”

Prometno omrežje je bilo edino mesto, kjer je podjetje Workspace načrtovalo oglaševanje, saj deluje le na območju Londona. Druga živila, ki so prepovedana v oglasih TfL, vključujejo olivno olje (!), pesto in sojino omako.

Gospod Hancock je dejal: “Zelo nepošteno se zdi, da je na prometnem omrežju dovoljeno oglaševati alkohol in številna druga nezdrava živila. Za pripravo teh oglasov in oglasne kampanje smo porabili več mesecev in to je zelo neprijetno.”

Pri TfL so še dejali, da bi lahko za oglaševanje živila naredili izjema, če bi obstajali ustrezni dokazi, da izdelek ne prispeva k prehrani otrok z visoko vsebnostjo maščob, soli in sladkorja. Tiskovni predstavnik TfL je dodal: “Oglas ni v skladu z našo oglaševalsko politiko, ki za opredelitev živil z visoko vsebnostjo maščob, sladkorja in soli uporablja model agencije Food Standards Agency (FSA).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj