Ne le na ‘fizične’ bolezni kot so npr. bolezni srca in ožilja, povišan krvni tlak, metabolni sindrom in diabetes ipd., temveč tudi naše počutje: depresijo, anksioznost in, predvsem pri otrocih, vedenjske motnje.

Še zlasti so za zdrave možgane pomembne omega-3 maščobe, ki se jh iz prehrane skorajda ne dobi. Te so tako ključnega pomena, da lahko preprečijo (oz. njih pomanjkanje povzroči) vedenjske motnje, zlorabe in celo kriminalna dejanja.

PREBERITE TUDI: Olje polenovke v nosečnosti za pametnejše otroke

Profesorji raziskovalci so ugotovili, da če so otrokom redno dajali prehransko dopolnilo omega-3 maščobe, so bili manj agresivni, se manj prepirali z drugimi in na sploh povzročali manj (verbalnih) zlorab.

To odkritje sicer le potrjuje pretekle izsledke o neverjetni pomembnosti omega-3 maščob in celo kritičnih posledicah, če jih ne uživamo. Pozitiven vpliv imajo na možgane in splošno zdravje odraslih in otrok kot tudi na duševno zdravje in delovanje možganov (spomin, koncentracija, počutje, odsotnost duševnih bolezni in motenj), zato bi jih morali vsakodnevno uživati vsi, so prepričani strokovnjaki.

Obstaja več vrst omega-3 maščob:

PREBERITE TUDI: Omega-3 maščobe za zdrave možgane

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj